FeelGood

Ha azt érzed, hogy semmi nem működik – Belső ősz

Nem a torok csakráról fogok írni. Bár elég önkifejező lesz. 🙂 De felírtam magamnak.

Trigger warning: a testem működéséről lesz szó, ciklikusságról és mélyebb szintekről.

A ciklusom 31. napján vagyok, soha ilyen nem volt még az életemben. Az utóbbi időben inkább rövidült 26 nap körülire. Teljesen ismeretlen számomra ez a folyamat.

Luteális fázisunk, a menstruációs ciklusunk 3. fázisa, a belső ősz, hold fázisaiban a fogyó hold. Sokan azonosítják ezt a köznyelvben a premenstruációs időszakkal. 
A luteális fázisunk a ciklusból a leghosszabb 10-14 nap is lesz. És ez a legkényelmetlenebb, legfeszítőbb, legirritáltabb. 

Sok idő volt mire ezt az időszakot tényleg internalizálni tudtam. Most meg felerősítve benne vagyok. 🙂

A luteális fázis a belső ősz, a szürettel kezdődik de utána átmegy a az ősz színes és rothadó elmúló részébe. Ez az időszak mutatja meg számunkra, hogy mi az ami idejét múlta már az életünkben, nem működik.
Évekig mentem ezzel a borzasztó érzéssel, hogy havonta el akartam válni, úgy éreztem, hogy szar a munkám, semmi nem megy, a gyerekeim sem működnek…. Mindenből CSAK azt láttam és éreztem, ami nem működik. De CSAK azt. És “bekajáltam”. 

Most is ezt érzem, de már nem húz le ( a legtöbbször és van mikor igen), hanem teret adok neki. Van egy tudatos részem, ami jelzi számomra, hogy ebben a fázisban vagyok és jelzi, hogy ez teljesen normális, de nem kell a mélyére mennem ezzel.
Ezenkívül igyekszem nem személyes tartalmat adni neki, hanem megnézni, hogy mi az ami nem működik, és igen, általában ugyanazok a dolgok jönnek fel, de talán mindig egy egy picit más szemszögből. Kényelmetlen, frusztráló ez a fázis. 

Ezt akkor sikerült internalizálnom, mikor egy biznisz női kör tagja voltam és megosztottuk ezt az érzésünk és megfogadtuk, hogy figyelmeztetjük egymást hogy nyugi, nem szar az egész életed, csak a luteális fázisodban vagy! Ezzel a tér tartással, emlékezéssel kb 2 év alatt, elkezdtem nem harcolni ezt a fázisomat.

De továbbra sem kellemes a család tagoknak velem lenni ilyenkor :)) Igyekszem többet elvonulni és kevesebbet kifelé projektálni. Van még hova fejlődni.
Viszont ez lett a takarító fázisom, mint egy forgószél haladok végig a házon és az életünkön és selejtezem ami nem működik. 

A ciklusom 31. napján vagyok, így hogy tovább tart, valami olyan elemi erő kerített hatalmába, nem volt kiáramlás, bennem maradt és a hosszú hétvége alatt, olyan megéléséket és erőt hozott ami ismét egy következő szintű mélység számomra.
Full takarítás a Panka és mi hálószobánkban, ablak, függöny, összes polc, sarok, ágynemű, minden… Playdatek, főzés, bútorbolt túra – nagyobb étkező asztal ( NEM FÉRÜNK EL, NEM VÁRUNK KÖLTÖZÉSRE -ELÉG VOLT), Pankának használtan emeletes ágy ( a nyúl mindent szétrág… -ELÉG volt!), családi itthoni mozi, pillecukor sütés és telehold elengedések, Laterna Magica és munka….. Este ágyba zuhanás… 
Ezt nem azért írom le, hogy nézd milyen ügyes vagyok, hanem azért hogy hogyan működik a ciklikusságunk!

Pár nappal előtte FB storyba kitettem, hogy pihenésre van szükségem, pihentem és utána valami forgószél támadt bennem.

Felteszem a kérdést, hogy MI TÖRTÉNIK AKKOR HA NEM HARCOLUNK A CIKLIKUSSÁGUNK ELLEN, HANEM KIHASZNÁLJUK, MEGLOVAGOLJUK, BÉKÉT KÖTÜNK VELE?
A legkisebb, számunkra elérhető szinten figyelembe vesszük : honor it.

Kedves nem menstruáló nőtársaim ez Rátok is vonatkozik, mert a Hold fázisai Rád is hatással vannak és egy belső ritmusod neked is van.

Te hogyan éled meg ezt a fázisod? Oszd meg velem!

Ezenkívül van egy kérésem. Tervezem a jövő éves programokat és egy női kör / csoport érik bennem élőben, online. Ha van ötleted, hogy mi lenne jó, megírnád nekem?

Szeretettel,

Hajni

NOvemberi programok

AMA -Mia & Hajni élő Fb beszélgetés 

November 14 hétfő 20:00
Még jó címet nem sikerült kitalálni de a mostani huza-vona energiákról, lassulásról, haladásról vagy nem haladásról szeretnénk beszélgetni és invitálunk Titeket is hogy kapcsolódjatok be! 
Itt várunk Titeket! 

Határaid – Boundaries Constellation workshop 

26. November Szombat 09:30-13:30 / 14:00
Ezen az állítás workshopon a határaink lesznek a középpontban, azt vizsgáljuk meg amire esetleg nehezebb rálátnod, elmozdulnod, blokkolt vagy csak jobban szeretnél kapcsolódni vele. Ez nem csak a család, hanem akár önmagunk részei vagy a munkánkban, esetleg barátokkal. A kívülre helyezkedés és a mozgás, pozíciók – a test segít nekünk a megoldásban és integrálásban.
Még van hely mint ‘ állító/ segítő’ energia csere: 45 €
( Az ‘ állító/ segítő azt jelenti, hogy neked nem állítunk, hanem a többiek állításában veszel részt. Ebből is nagyon sok tapasztalásunk és tanulásunk van) 
Jelentkezni: kinehajni@gmail.com emailen tudsz