FeelGood

A szomszéd füve mindig zöldebb…

Én nem tudom mi van a levegőben, de az is lehet hogy ez csak én vagyok most.

Sérülékeny ( vulnerable) és személyes megosztás.

Valószínűleg a születésnapom közeledte is belejátszik, az mindig olyan számadás. 

Szóval én is ember vagyok és amivel nap mint nap találkozom a munkámban, hogy “le vagyok maradva”, ” más előrébb jár”, “jobban csinálja”, ezt én szoktam érezni. Most ez az érzés szteroidon van bennem.
Valahogy mindenhol ezt látom, csupa olyan nőt, aki már megérkezett, megcsinálta azt amit én is szeretnék, előrébb jár, pontosan tudja mit akar…. Mert valószínűleg nagyon ezt akarom látni. Erre vagyok kihegyezve. 

És ezzel együtt sok Sisterhood wound bekapcsolódik. Mélyről, jönnek fel a fényre.

Ezzel a megosztással az a célom, hogy tudd, én is ember vagyok. Sőt az én segítőim is érzik. Gyakorlatilag nincs olyan ember akiben ezek ne bukkannának fel. 

És azt is tudom, hogy amikor látok valakit aki szerintem megcsinálta, előrébb van… – Sok mindent ráprojektálok.

És azt is tudom, hogy vannak olyanok akik engem látnak így és rám is rám van projektálva sok dolog.

A kérdés az hogy mit kezdünk ezzel.

Arról már többször írtam, hogy ilyenkor én próbálom az inspiráció és engedély adás oldalát megfogni ( jó ötlet; ha neki sikerült nekem is fog…). Főleg azért is mert én is szeretnék egy ilyen inspiráló személy lenni a munkámban. 

De néha ezt az inspiráló, engedély adó mindset cserét kevésnek érzem a személyes életemben ( és őszintén, a munkámban is).
Amikor ez az őrületbe tud kergetni, hogy a mások sikereit látom, és a sajátom pedig nagyon lassúnak érződik, el kellett mozdulnom, elkezdtem kísérletezni.

A fejemből kikerülni a TESTEMBE és a SZÍVEMBE.

Megkérem a párom, hogy jó szorosan öleljen át. Nem ( mindig) magyarázkodok, csak kérem, ha kell várok hogy elérhető legyen. Állva, fekve… Ha ez elalvás előtt van, akkor kis kifli formátum vagy megkérem, hogy tegye rám a kezét erősen, mondjuk a hátamra. 
/ Igen, tudom és vállalom, hogy ez egy fajta privilégium, ugyanakkor azt is hozzá teszem, hogy sok munka van benne mind2nk részéről/.
De ez jöhet barát részről, jelenleg 1 ilyen ember van barátként az életemben, akivel ha találkozok, csak percekig ölelés van, vagy kérem, hogy szorítson, tartson meg. 

A szívembe pedig úgy kezdtem eljutni – á, nem meditációval, nem szív csakra gyakorlattal…- hogy annyira fájt ez az érzés, annyira úgy éreztem, hogy már ez ennél nagyobb nem lehet, hogy megjelent egy részem, aki “megsajnálta” ezt a kritikus, projektáló én-t. Elkezdtem gondolkodni, hogy ha a vendégeimnek ilyen jól tudok teret tartani, és empatikus, kegyes lenni velük, akkor ez a rész itt van bennem! És akár magam felé is fordulhatnék. Fel tettem magamnak a kérdést, hogy mi lenne ha saját magam chearleader-e, drukkere lennék? És erre könnyek gyűltek a szemben, ellágyultam. 

Mi lenne akkor amikor ugyanúgy elérhető lennék magam számára, mint ahogy a klienseim számára elérhető vagyok? 

Úgyhogy elkezdtem gondolatban magam átölelni, suttogni a fülemben, hogy meg tudod csinálni, nekem így is elég jó vagy….. Így alszom el.

Én is ember vagyok. Amilyen problémád van, valamilyen formában nekem is van, vagy ismerem.
Te is ember vagy. Tükrök vagyunk.

2 dolgot szeretnék kitenni:
Az egyik, hogy ezenkívül járok terápiára, és más modulokat is használok. Azaz nekem is szükségem van mástól tér tartásra. Amiket megosztottam azok pont ezen munkák hatására tudtak elérhetővé válni számomra.

A másik, ez a kritikus hang, amelyik nyomaszt, amelyik összehasonlít, amelyik másra fókuszál és fáj, annak helye van. EZ MIND CSAK AZÉRT VAN MERT MEGSZÓLÍTJA BENNEM A POTENCIÁLT AMIT MÉG NEM TUDTAM MEGÉLNI! 
Amit szeretnék, de még nem tartok ott, amit szeretnék de nem tudom még hogyan, amit érzek, hogy magamban van, de még van félelem….
Helye van. Ez csak egy jel, hogy többre vágyom és többre vagyok képes. Úton vagyok.

Nekem sokat segít hogy tudom a mentoraimnak és segítőimnek is vannak hasonló érzései. Mindenki a következő szintre való emelkedésében küzd meg a démonjaival.

Annyira szeretnék behozni egy emberi oldalt, egy kegyességet, egy könyörületet magamnak, neked és a munkámban az inspiráció mellé! 

Gondolj arra mikor jön egy kedves barátod és megvigasztalod, bíztatod, meg van ? Tedd oda magad a helyére!

Mi az a potenciál, álom, mély vágy benned ami megvalósulni akar, látod másokban, de benned átcsaphat fájdalomba, keserűségbe? 
Jusson eszedbe, hogy ez egy jel, arra hogy van benned vágy a jobbra, a fejlődésre!

Szeretettel,

Hajni

Novemberi és Decemberi programok

  • Határ állítás workshop
    November 26 Szombat 09:30- 13:30 – Tele
  • Idei év utolsó workshopja: December 10 szombat 09:30-13:30
    Téma – még alakulóban ( shame- szégyen; pénzhez való viszonyunk; sötét oldalaink (shadow side), értékeink ( values) – ezekből fogok válogatni, de lehet kérni, szavazni. 🙂
    Már lehet jelentkezni!
  • Szilveszteri / új évi 1 napos elvonulás a teremben
    Ha érdekel, kérlek jelezd nekem!
  • Alakulóban van egy állítás workshop csak férfiaknak! 🙂 Angolul/ magyarul. Ha a párod érdeklődik az állítás iránt, de nem akarta mixelt csoportban kipróbálni. A férfiaknak is szükségük van a férfi társaikra. Én ugyan nő vagyok, de óriási elfogadás és szeretet van bennem a férfiak felé ezen munka irányába. Ezenkívül nyáron a mexikói gyógyítókkal való elvonulásom alatt, küldetést kaptam Abouelától, hogy dolgozzam férfiakkal is. Ezen nagyon meglepődtem, egy részben, másik részben pedig nagyon rezonáltam vele.  Keresem az utat, hogy ez hogy tud megjelenni a munkámban, mivel éveket töltöttem, azzal hogy leépítsem a férfi klienseim, hogy a Nőkben jobban el tudjak mélyedni. Ez egy teljesen más szintre emelkedett bennem és most már tudok neki boldogan teret adni. Emailben tudsz érdeklődni.