FeelGood

Köszönöm & Jóság-plafon

Először is szeretném megköszönni neked, hogy itt vagy és olvasod ezt a levelet/ írást. Több mint 2 éve kezdtem el. Annyi információ áramlik felénk, hogy kevés az a dolog, aminél igazán megtapadunk.
Köszönöm, értékelem és értékellek! 🙏

Azt vettem észre, hogy az elmúlt 1 hétben, az imáimban is a hála és köszönet volt jelen.
Tudom, hogy a csapból is ez folyik, és sokszor elhangzik, hogy mennyire fontos a hála megélése, gyakorlása. Nem mondok újat és nem is igazán ezek lennének az én szavaim.
Nekem ehhez kell egy tudatos figyelem és gyakorlás egyelőre.
Inkább arról szeretnék beszélni, hogy engem a hála gyakorlása hozzásegít az integráláshoz: az élmény, a jó dolog, a jelen pillanat valódi befogadásához, ízleléséhez, elnyújtásához. Természetesen abban is segít, hogy értékeljem azt, amim van, de ez „egyértelműbb”.
De az, hogy újra és újra elmondom, érzem, ízlelem, ez mélyebbre viszi, valóságosabbá teszi.
Nem lesz az a bók, amely elszáll a füled mellett.

Az elmúlt napokban több vendégemmel, csoportommal is feljött az a kérdés, hogy mennyi jót tudunk befogadni. Hol van a pont, amikor leoldunk, mert nem érezzük biztonságosnak, hogy valami lehet ennyire jó? Pláne akkor, ha kontrasztban egy hozzánk közel álló ember életében nagyon nem jól alakulnak a dolgok, pláne akkor, ha nem is túl messze háború van, pláne akkor, ha …. A sor végtelen.

A jó hír az, hogy ez a plafon emelhető tudatos „munkával”, apró lépésekben.
Állítani kell az agyunkon, idegrendszeren, sok-sok hitünket át kell vizsgálnunk, elengedni, felülírni, újakat behozni.
És ahogy már mondtam, azt vettem észre, hogy ebben a befogadásban és integrálásban, nekem a hála gyakorlása segít. Mielőtt azt vizionálná bárki, hogy milyen jól megy ez nekem, vagy milyen komoly ez a gyakorlás, elmondanám, hogy néha azt sem tudom, hogy pontosan miről szól ez, csak úgy alszom el, hogy azt mondogatom, hogy köszönöm. Néha olyan fáradt vagyok, hogy belealszom. És így is történik valami. Ezt azért osztottam meg, mert sokszor nem fogunk bele dolgokba, mert azt gondoljuk bonyolult, vagy nem tudjuk pontosan, hogy jól csináljuk e…
És jelentem, egy belealvós köszönöm is működik, a hála érzése felé visz.

Hol van a Te plafonod, mennyi jót engedsz be?