FeelGood

Ebből nem engedek (non negotiable)

A legtöbbször ott csúszunk el a terveinkben / mozgás rutinban, amikor elkezdünk alkudozni magunkkal. Amikor van lehetőség a nem-re, vagy a máskorra… Természetesen jó is, hogy ezek a lehetőségek vannak, hiszen enélkül nagyon rugalmatlan és merev lenne az élet.

Viszont jó hogy ha van 1-2 dolog amiből nem engedünk, ami nem rugalmas, amin nem kell gondolkozni. Ami keretet ad, először kényelmetlen , aztán már kapaszkodó.

Nekem ez a hétfő reggeli gyaloglás szeptember óta. Non negotiable, ha fúj, ha esik, ha hideg van, ha sötét van….
Fél 8 -8 között kint vagyok, legyen akár mi. Ez egy rövid séta 15-20 perc, mindig ugyanazon a terepen, zenével.
Ezzel indítom a hetet, mielőtt bármit is csinálnék, gyalogolok, érzem a levegőt, érzem, hogy mi van kint. Nagyon megszerettem, hogy ez a felütés a hetemben.
Megéltem, hogy hétről hétre hogy világosodik, nem csak ablakon keresztül, hanem élőben. Ezzel jobban érzékelem a természet ciklikusságát, és magamban is jobban elfogadom a változásokat.

Ilyenkor még hétfőn reggel, gyakorlatilag itt gyaloglás közben ébredek fel, tér magához az agyam, egy sokkal befogadóbb állapotban van.
Ezenkívül a központi idegrendszer nagyon szereti az unalmas dolgokat, ami mindig ugyanaz, ez egy kapaszkodó, biztonságot ad számára. 90%ban ugyanazon az úton megyek pontosan ezért, hogy ez egy központi idegrendszer nyugtató eszköz is legyen.
(Ha változatosságot szeretnék, akkor azt máskor teszem)

Az, hogy ebben nincs alku, óriási könnyebbséget ad. Nincs sok ilyen az életemben. Nem is gondolom, hogy lehet sok ilyen, mert akkor az egész napunk és hetünk erről szólna, hogy ezeket követjük. De ezt az egyet megtanultam értékelni, élvezni, számítani rá.

Neked mi az ami nem alku tárgya és szerves összetartó része az életednek?