FeelGood

Lekattanok a cukorról – és megosztom veled, hogy hogyan

Ülök a kertben egy családi kerti parti után. Tele nem csak a hasam, de a szívem is. Gyermekeim más gyerekekkel, gyerekeknél, a nyúl itt rágcsál nem messze.

Felértékelődtek ezek az egyszerű dolgok. Meg kell állni egy pillanatra és amilyen mélységben csak lehet beleérkezni, táplálkozni belőle.

A jelenben lenni, a jelen pillanatban élni.

Nem tudom Te hogy vagy vele kedves # de ez a június nekem egy „húzós” hónap, kb mint december. Kicsit nehezen ébredek ebből a lassulásból, de jól esik újra gyorsulni, történni!
Nem csak a hírek történnek, ha nem én is, velem is.

Végre lejjebb ment bennem az ellenállás és a mai naptól egy hetes sugar detoxba kezdek. Általában tavasszal szoktam ezt megtenni, de nem álltam rá készen semmilyen szinten. Most már érzem magamban azt az erőt, hogy végig tudjam a testem és elmém navigálni az utóbbi hónapok szénhidrát többlet fogyasztásának kényelméből a feltisztulás felé.

Ez a „cukor” detox név megtévesztő lehet, ugyanis ez nem azt jelenti hogy konkrétan cukrot nem eszem, hanem leginkább azt, hogy szénhidrát tartalmú dolgokat nem vagy csak nagyon minimális mennyiségben. Én ezt nem egy fogyókúraként élem meg, felfogni meg pláne nem úgy, hanem egy lekattanás, tisztító kúra, amely utána azt is helyre állítja hogy mit kíván a testem. Illetve pont azt hogy a cravings azaz kívánósság szignifikánsan lecsökken.

Többfélét csináltam már, mostanra már kialakult egy mix ami bejött nekünk, de idén bele fogok tenni egy – két új receptet és talán több levest is.
A sugar detox alapja, hogy magasabb és mérsékelt szénhidrát tartalmú ételeket, kávét és alkoholt a kúra ideje alatt nem fogyasztunk. Ez azt jelenti, hogy nincsenek gabonák, rizs, quinoa, krumpli, répa, bab, lencse, gyümölcsök (kivéve bogyós gyümölcsök és grapefruit talán alma), természetesen no édesítőszer, cukor, méz és tejtermék… A kúra lehet egy hét vagy 10 nap.

Az én 2 kedvenc forrásom:
Dr. Mark Hyman: 10 day sugar detox  – könyv, kindle formátumban.
Részletesen leírja, hogy miért jó ez és mire jó ez, és rengeteg kulináris recept közül választhatsz. Tényleg nagyon finomak, némelyik kicsit munkás, de tényleg finomak.
Ingyenes verzió itt:
https://drhyman.com/wp-content/uploads/2015/10/recipe-final1.pdf

Ezenkívül Food Babe: 7 day sugar detox – program
Mi évek óta követjük Vani Hari étkezési programját, mert változatos, egyszerű, nem kell gondolkodnunk…. Azért most https://foodbabe.com/sugardetox/ eléggé bele lazultunk, nem tartjuk annyira szigorúan mint mondjuk kezdetben, könnyebben kicserélünk, elengedünk dolgokat ami látjuk hogy nem műkődik az ízvilágunkban. Vani Hari 7 napos sugar detox-a is hasonló elvekre épül, más receptekkel.
A program itt érhető el:
https://foodbabe.com/sugardetox/

Attól függően mennyire és mire van rákattanva a tested, nehéz lehet az eleje, de a kúra végére nekem még eddig mindig egy jól eső megkönnyebbülés, megújult energia, és feltisztult elme volt az eredmény.
Reméljük most is! 😊 Ezenkívül belefogtam egy hidratálás tréningbe, egy 2 literes kulaccsal, hogy nézzem valóban mennyit iszom. Nagyon hasznos így látni egyben. Már egy jó ideje próbálkoztam számolni hány pohárral iszok, 2 kulacsot vigyek…. De ez a beosztás és hogy pontosan látom mennyit iszok sokat segít. Így a minimum a 2 liter és az átlag a 3 liter lett. Ez e nélkül szignifikánsan kevesebb tudott lenni sajnos.

Még jövő héten jelentkezem a második résszel, hogy hogyan alakult a pályám, a munka tapasztalataim, képzéseim… és azután egészen szeptemberig szünetet tartok. Nyaralok, csak úgy leszek, töltődöm, tervezek, illetve háttér munkákat végzek. Fontos és örömteli változás a szombati június 26.-ai szív csakra workshop ÉLŐben lesz a Woluwe parkban (továbbra is angolul), úgyhogy ha kapcsolódásra, szív töltődésre vágysz, szeretettel várlak, jelentkezz! 😊

June workshops / Június workshopok

Opening your heart Yoga & Embodiment workshop


26.06.2021 Saturday 14:00-16:00 Zoom Live


Do you lead with your head more often than your heart?
Do you feel you need to protect your feelings and heart?
Is it difficult to feel and receive joy and love?
Connect and liberate your heart! Dare to love! Invite joy back in to your life! Open your heart and start the real life!
Practical tools, information, Yoga practice, embodiment, relaxation & safe circle to unblock and balance our 4th chakra
ENG, only Women

Price: 55 €

Sign up: info@hajnierdelyi.com