FeelGood

Nem csináltam semmit, avagy elengedés

Mhhhh nagy belégzés, huuuuh nagy kilégzés. Szünet. És újra.

Mióta visszatértem, lépten nyomon ezt hallom vendégeimtől, ismerőseimtől: „Nem csináltam semmit”, amivel arra gondolnak, hogy nem tornáztak vagy esetlegesen egészséges szokásokat elengedték.
 (Van egy ilyen hatásom, hogy ha meglátnak emberek, ez az első dolog amit mondanak 😊teljesen érthetően)
Guess what?

Én sem. 😊 Hosszú- hosszú idő óta (13-14 év) először sem munka, sem rutin miatt nem tornáztam a nyár alatt. Gyalogoltam, bicikliztem, ha jól esett nyújtottam, a táborban jógáztam….
Jó formában vagyok? Nem, egyáltalán nem.
De ez a megengedés, leengedés, elengedés kellett a lelkemnek, hogy csak úgy legyek. Érzem a kihagyás hatásait, de van bennem egy bizalom és tudás, hogy ezt vissza tudom hozni / állítani. Nem tudom, hogy még egy ilyen nyárra lesz-e szükségem, hogy mindent elengedjek, de most volt és ez teljesen rendben van.

Ha van benned ezzel kapcsolatban vívódás, akkor felhatalmazlak rá, hogy elengedheted, rendben van és most eldöntheted mit veszel vissza.

Az egész életünk egy újra kezdés, főleg a nők élete, testünk, szerepeink átalakulása, de az nem igaz hogy mindig ugyanonnan kezdjük újra.
Olyan sokszor fennakadunk ezen önostorozással, szigorral: „Na már megint itt tartok!…”
Itt.
És?

A kérdés az, hogy hova és hogyan tovább? Újra és újra.

Ha a társunkat, gyerekünket nem látjuk egy jó ideig, elkezd hiányozni és ezt néha olyan jó érezni, mert ez ébreszt rá, hogy SZERETEM, FONTOS NEKEM. Ha folyton ott van, folyton együtt vagyunk, még idegesíthet is. Kell egy távolság, egy új szemszög, egy szünet, egy rálátás.

Szerintem ez történik a rutinjainkkal is, a nyár alatt. Ezzel a szünettel észrevehetőek, hogy mi az amit akarunk folytatni, mi az amin változtatni kellene, mi az ami nem adott annyit, illetve mi az ami új szükséglet.
Én például rájöttem, hogy nagyon kell a testemnek a nyújtás mert most már nagyon könnyen bemerevedik, illetve izmokat vissza kell pakolnom és melyek azok a részek amikre jobban kell figyelnem. Kezd összeállni egy terv a fejemben.

„Nem csináltál semmit”?
Dehogynem! Vedd végig milyen élményeket gyűjtöttél, tedd át a fókuszt és integráld, amit csináltál, tanultál, levontál ebből a nyárból!
Ráhangolódva tested igényeidre, vedd vissza a rutinod, vagy alakítsd ki a saját tempódban az újakat!

Milyen érzések kavarognak benned ezzel a témával kapcsolatban? Visszaveszed a fonalat, vagy újat alakítasz ki? Milyen érzés van a TESTEDBEN, ha arra gondolsz, hogy OK az ahol éppen most vagy és innen lehet építkezni vagy újrakezdeni? Welcome back!
Továbbra is itt vagyok egy hónapban 3 hétfőt és az a célom, hogy elgondolkodj test, lélek, elme dolgairól, inspirációt gyűjts, női létről, anyaságról, családról gondolkodjunk, megkérdőjelezzünk, önismeret, út-keresésről és változásokról beszéljünk.