FeelGood

Ellenállást érzek

Ellenállást érzek, hogy vége legyen a szünetnek, hogy kerékvágásba lendüljünk, hogy újra kezdjünk, belekezdjünk… Gyakorlatilag mindennel szemben. Szépen mint a langyos szar elfolynék…
Hogy lehet az amikor tudod, hogy a szünet / állapot az azért olyan értékes mert nem mindig abban vagy; de nem akarod hogy vége legyen, közben meg már szenvedsz, mert valahol érzed, hogy bizonyos dolgok hiányoznak és igen is van értelme a „rendszernek.”
Ez most jó hosszú mondatra sikeredett, de érted, hogy mire gondolok?
Nekem annyira érdekes ez az ellentmondás.

Gondoltam megosztom veled, hogy bennem is vannak ilyen érzések. Ahogy bölcsülök (öregszem) egyre több teret adok hogy érezzem, benne legyek és megnézzem miről szól ez. A régi énemmel szemben, aki lenyomta, will power, gyerünk és kész.

Ragaszkodunk régi szerepeinkhez, szokásainkhoz közben meg érezzük, hogy ez az amin változtatni kellene. Vagy talán inkább, ragaszkodom a régi szerepeimhez, szokásaimhoz, függőségeimhez, viselkedéseimhez és közben pontosan tudom, hogy min kellene változtatnom.

Volt bennem egy ellenállás, hogy írjak. Gondoltam biztos tudok valami okosat írni, de minek? Annyi okosság van körülöttünk, minek még eggyel több… Ha okosságból van sok, akkor mi az amiből viszont kevés van?
Talán őszinte kapcsolódásokból, kíváncsiságból a félelem helyett, időt adásból és megtartásból a sürgetés és lenyomás helyett.

Én most ezt hoztam be.
Ez egy fordulópont mindig. Itt lehet „megálmodni” hogyan tovább, mert volt idő érezni / gondolkodni és itt lehet újra bekapatni magunkat a gépszíjjal aztán újra december és pillogunk hova tűnt ez az idő.
Vagy szép fokozatosan, lassan váltani, közeledni a középpont felé.

Az ellenállást lehet érezni. A kérdés az, hogy mit kezdünk vele. Mi lesz a cselekvés?
Az én cselekvésem az, hogy nagyon komolyan veszem a tervezést és időt adok magamnak. Az éves terveim, irányvonalat már decemberben megéreztem. Viszont a részletek kidolgozása, a how most jön: az egész januárt vagy az új holdig az action plan felállítására szánom. Úgyhogy a személyes újításokat, lépéseket még most fogom kidolgozni magamnak az elkövetkezendő 2 hétben.
A workshop témák már megvannak, ahhoz már csak dátumokat kell rendeznem. Pedig már meg kellett volna lennie…

Te érzel ellenállást magadban? Ha igen, mivel szemben?
Miből van kevés szerinted (az életedben / körülötted)?

Ja, és boldog új évet! 😊

Szeretettel,

Hajni

ÚJ: Reclaim 2020 & Plan 2021 digitális tréning (ENG)! ❤️

Ez a tréning segítséget ad ahhoz, hogy a blokkból, nem tudom mit akarok, hol kezdjem, ebből ki tudj mozdulni és kapcsolódni tudj önmagaddal és az álmaiddal!
Ezenkívül az élő tréning alatt egy olyan kört teremtettünk, amibe energetikailag te is csatlakozhatsz és érezheted nem vagy egyedül, egy kör áll rendelkezésedre.
A tréning első része ( 1:17 perc) az elmúlt év lezárása és feldolgozása. Jóga, légzés, vizualizáció, írás.
A tréning második része ( 1:47 perc) az előttünk álló év tervezése. Írás, tánc, embodiment gyakorlás és vizualizáció.
A digitális tréning tartalmaz 2 letölthető videót és nyomtatható hand out- okat és természetesen, ha kérdésed van, szupportot!
Részletek és jelentkezés itt.

2 Comments

  • Zsuzsa

    Szia Hajni! Én a tervezéssel szemben érzek óriási ellenállást egy olyan év után ami nagyrészt a folyamatos újratervezésről és tervek elengedéséről szólt…a szótól is kiráz a hideg most éppen. És teljesen meg is értem magam, el tudom fogadni hogy így érzek. De attól még hiányzik a tervezés adta perspektíva, motiváció, struktúra. Úgyhogy én is hasonló konklúzióra jutottam: ehhez most idő kell. Január végét tűztem ki hogy akkor majd újra megnézem mennyire vagyok kész előrelátni. Addig pedig igyekszem megragadni a new beginning adta energiafröccsöket, amik azért valahonnan mégis csak jönnek és belekezdeni új dolgokba amikor ezt érzem😉

    • Hajni

      Abszolút megértem és ez a why bother téma eléggé itt lebeg. Idő adás – nagyon jól hangzik!Energiafröccs- wau lovagold meg! Én még 2020 hangover- ben. Érdekes mert visszaolvastam amit írtam meg ez a válaszom is és tűnhet úgy hogy ilyen negatív, közben meg nem, inkább csak azt érzem/ látom hogy sokkal megfontoltabb vagyok mint bármikor valaha és nincs ez a pezsgő energia löket ami hamar alább hagy. Mintha hosszabb távra szeretnék irányokat tervezni. És ezt látom/ érzem másokon. Sustainability, ez kulcsszó lehet!
      Köszönöm hogy megosztottad hogy nálad mi a helyzet 🙏