FeelGood

Ha fáj a hátad vagy derekad vagy térded vagy mindened itt a Titok nyitja

Életünk egy pontján ki előbb ki később eljutunk egy olyan szakaszhoz amikor valamink vagy több valamink elkezd fájni. Nőknél ezek a tünetek rosszabbodnak vagy aktiválódnak várandósság alatt, vagy után. Szerencsés esetben ez inkább később jelentkezik, mint előbb. Vagy fáj valamelyik ízületünk, nem olyan a gátunk, mint régen, valamiből nem bírunk annyit vagy egyáltalán.
Ha előbb, ha később, ha ez, ha az, ez egy piedesztálról való leeséssel felér. Belénk nyilall a halandóság, a sebezhetőség tudata, nem vagyunk mindenhatók és jön a gyász, a düh és az alkudozás.
A TEST figyelmet kér, jelez. Viszonylag kevésszer szoktuk így definiálni a fájdalmat vagy problémát.
Van ennek egy irtó kényes egyensúlya (vagy inkább rákfenéje???): vegyem komolyan a problémát de ne temessem el magam, ne mondjak le magamról. Jöhet a címkézés is: derék fájós vagyok (anyám is az volt…), a rossz térdem, a púpos hátam/ nyakam…. 
Folyamatos körök, újra igazítások a jelenlegi vagy új egyensúly megtalálására.
Én például még mindig nem adtam fel, hogy a térdemmel találjak egy mindkettőnk számára elfogadható egyensúlyt. Mert jelez.
Guess what? Ha nem fáj, én sem csinálom a tornát. Elfelejtem, nem vagyok motivált.
Vagy még jobb valami más jelez be és akkor másra tornázok terápiásan. Ne ez az alkudozás, ez a gyász. 
Hogy nincs olyan hogy csak úgy működjön??? Magától? Hát nem ez a feladata???

És annyira nehéz nem ebbe belemenni, hogy mi lenne ha, vagy a másé milyen, hanem a SZERETETET, ÖNMAGAMAT választani.

Nincs itt semmiféle titok, secret ingridient…..gyakorolni kell.

Én mindig ide jutok vissza. Elcsúszom az étkezéssel – vissza kell térnem, ami működött. Nem tornáztam, újra fáj – újra gyakorolnom kell.
Minél többet végig megy az ember ezen a körön annál hamarabb és könnyebben vissza tud találni a jóba/ jóhoz ami segít.
Nem az a lényeg, hogy letértem az útról, a düh, hibáztatás, shaming – blaming, hanem az hogy utána a szeretetet válasszam.


Én most ezt 2021re így fogalmaztam át magamnak. Nem úgy, hogy tornáznom kell a térdemre, meg a gátamra… vagy diétáznom kell, hanem úgy, hogy önmagamat választom, önmagam szeretetét, egészségét választom. Energetikailag nekem teljesen más érzés. Sokkal jobban bejön mint az önfegyelem és akaraterő.
Vagy legyen ez a titok, a titkos összetevő: szeretetet.