FeelGood

Hogyan lesz tartós a szeptemberi lendület?

Újra itt 😊

Ismered azt az érzést amikor beleveted magad a szeptemberbe tele energiával, reménnyel, érzed, hogy most minden más lesz? Nyáron rájöttél, megéreztél dolgokat mit szeretnél, mit nem szeretnél.
Jön a rendszer, a rutin, a teendők. 1-2-3 hétig kitartunk aztán maga alá temet a „rendszer”, fogy a szufla, az akaraterő, jön a taposómalom érzés…

Én ismerem ezt az érzést, túl jól. Ráadásul nekem a szeptember az egy január (munka szempontjából én nagyobb újításokat szeptembertől, az iskolaévtől szoktam bevezetni).
Minden szeptember és minden január új energiákat, lelkesedést, lehetőségeket rejt magában.
Évekig éreztem ezt a csalódást és dühöt, amikor láttam, hogy a negyede nem megy azoknak amiket szerettem volna, amire NAGYON NAGYON SZÜKSÉGEM lett volna. A végén pedig fáradtságot, kiábrándultságot. Aztán csak vártam a következő ilyen lehetőséget.

Ez ma már sokkal kevésbé van így. Az utóbbi két évben már tényleg történnek változások, amiket át és meg tudok élni, a düh és csalódás pedig egyre ritkább és kisebb.
Mi változott?
Ha nagyon tömören szeretném összefoglalni: tudatosság, realitás és elfogadás.

Tudatosan követem a testem, lelkem és elmém igényeit és szükségleteit, az élet és a testem ciklusait. Amennyire csak lehetséges e szerint tervezem a napjaim, heteim, hónapjaim, negyed éveim.
Egyre reálisabban látom (még mindig van hova fejlődni) hogy mi az, ami valóban bele fog férni, szép lassan foszlik szét az az álomvilág, hogy minden menni fog (mert nem fog).
Nap mint nap elfogadni a határaimat, elfogadni, hogy több pihenő időt kell betervezni nem csak magamnak, de a gyerekeimnek és a párkapcsolatomba is, mindenbe.


Milyen érdekes, hogy szeptemberben vagy januárban várunk el nagyobb dolgokat pedig, mindkét fázis/ évszak energiája lassul és a lenyugvás, pihenés felé megy.
Számomra szeptember a SZÜRET időszaka (harvest, culmination). Hónapok óta készítem elő a lépéseket a változásokhoz és ilyenkor jön az igazi integrálás időszaka, a kép összeáll, a gép elindul. Ez azt jelenti, hogy ennek az időszaknak is viszonylag nagy az energiája, de a lassulás felé megy. Olyan ez, mint egy rakéta kilövés; mennyi előkészület volt, amint kilövik elindul az útjára, de onnan az üzemanyag már felhasználásra kerül, elindul a mozgás és a project a „vég” felé megy. A természet is gyönyörű és energikus, de a pihenés felé megy: megérnek az őszi gyümölcsök, a levelek pedig felkiáltanak és pompáznak mielőtt visszakerülnek a körforgásba.

Annyira szeretném, ha idén neked is kevesebb lenne a csalódás, düh és szufla fogyás, több az élmény, a pihenés és a valódi érték, ami számodra fontos.
Szeptember hónapban ezt a témát fogom körbe járni és eszközöket adni arra, hogyan legyen több olyan dolog az életedben, ami valóban rólad szól.

Először is mi volt az az 1 élmény, amit a nyáron megéltél és hatással volt rád, hogy igen ez az, ezt szeretném vagy ezt kell csinálnom?
Írd le, oszd meg, tedd ki, mondd ki hangosan!

További lehetőségek, hogy közelíts önmagad felé – szeptemberi workshopok: