FeelGood

Testkép 5 – És mit mondanak erről a férfiak?

Elérkezett végre valahára az utolsó része a testkép sorozatnak és most szeptemberig szünetet tartok.
Zárásként egy másik szemszöget, a férfiak oldalát választottam.
Ez a rövid írás a személyes élményem és a munkám tapasztalatai. Előre jelzem férfi pro vagyok, imádom és szeretem őket. 🙂

Abban a szerencsés helyzetben vagyok (ami ugye tudjuk nem is szerencse…) hogy egy támogató, mély érzésű és szerető férjem van. Ő ebből az egészből, nem ért semmit, illetve nem tart vele lépést. Azaz látja hogy változik a testem, de elfogadja, nem nagyítja fel a ’hibáim’ és természetesnek veszi. 

Ő más szemmel lát engem mint én magamSokkal kevésbé kritikusan és sokkal jobban elfogadóan. 
És tudom, hogy vannak olyan férfiak, akik dübörögnek és elvárásokat támasztanak a párjuk felé, de nagyon őszintén sok férfi nem ilyen. A legtöbb férfinak fontosabb az, hogy a párja boldog legyen, jól érezze magát a bőrében és ettől jónak, kívánatosnak érzi magát, mint az hogy pontosan hol van a melled vagy mekkora a feneked. 
Igen, fontos hogy hogyan nézünk ki, csak abban nem vagyok biztos hogy olyan mértékben és mércével mint amit mi nők állítunk magunk elé.
Az más kérdés hogy ez a mérce a patriarchális társadalom hozománya, de ettől a párunk is szenved
. (Ismét egy következő alkalom témája lehet)
Férfiak milliói próbálják elhitetni a párjukkal hogy jónak, szépnek, kívánatosnak látják, de nincs a másik oldalon befogadás. Viszont egy idő után elfogy a szufla és megfordulhat a folyamat.

Ha dagadtnak, nem elég jónak érezzük magunkat, nyilván nem lesz valami pozitív a kisugárzásunk, nem feltétlenül szexre fogunk vágyni. És akkor már hiába imádkozik a másik, a fal felépült, a kapu bezárult, csak a tükröt látjuk és a kritikus hangot halljuk.
Teljesen egyértelmű, hogy jobb a szex vagy legalább van szex ha elfogadom a testem.

Abszolút nem akarok általánosítani, de úgy tudom, hogy a férfiak is szeretik a jó szexet, és ha megkérdezed őket, hogy mi a fontosabb a hurkád vagy hogy átéld a tested és vonzó kisugárzásod legyen, akkor valószínű az utóbbira szavaz. Tökéletes alak, vagy jó szex? Hmm? 
Igen, tudom, van mindenkinek egy saját esztétikai határa, respect (nekem is van).
Nagyon sok nő teljesen megdöbben mikor kiderül, hogy a férje félrelépett és a másik fél semmivel nincs jobb formában (ez csak egy rész amit kiragadtam, természetesen ez mindig összetettebb).

Huh, na most itt is megállok. Nagyon sokat tudnék még erről írni, de hagyjunk még máskorra is. 😊

Te hogy állsz? Voltál már olyan helyzetben, hogy egy férfi elfogadta a tested, de te nem tudtad elhinni?

Ha szeretnél társulni a küldetésben, és TEST PRO lenni, a Nők és lány gyermekeink egészségesebb világa felé menni, akkor kérlek oszd meg ezt a hírlevelet azzal, akit úgy érzed érint ez a téma!

Szeptemberben újra!