FeelGood

Forradalom

Revolution – forradalom, ez a szó jutott eszembe, és járt tegnap este a fejemben. 
( Persze, ma már nem tűnt olyan jó ötletnek amikor realizáltam a világ ismét forrong, békét kívánok Izraelbe is, és minden forrongó helyre. Ezt kitéve, szeretném továbbra is ezt a szót használni, mert nagyon jól mutatja a történést, érzést.)

Tegnap realizáltam valamit, és óriási büszkeséggel, jó érzéssel töltött el. Az elmúlt hetekben, több vendégem arról számolt be, hogy pihenő időt vesz ki magának, jobban figyel az igényeire, MEGENGEDI MAGÁNAK AMIRE SZÜKSÉGE VAN!
Én itt most könnyezem amikor ezt leírom. 
Forradalmat indítottunk! 

Nekem ez mindig is egy erős hívás volt, hogy ezt modelláljam és inspiráljam, de amikor már vendégeim, barátaim engem is túl szárnyalnak, ennél jobb érzés nincs! Ez már egy csendes, békés mozgalom!

Elkezdtem visszanézni még távolabbra, és ezt vettem észre, hogy ez mind a gyógytornában, mind a coachingban egy közös motívum mint eredmény: kivenni időt arra ami számomra fontos – legyen ez akár a derék torna, akár alvás, akár főzés, akár hobbi, töltődés….

Azért nagyon nagyon fontos ez a forradalom és mozgalom, mert a SELF-CARE “bullshit” világában, szinte már szarul érezzük magunkat ha nem tudunk magunkért tenni valamit. Újabb vereség. Ördögi kör.

Lehet, hogy elsőre úgy néz ki én is erről beszéltem a fenti sorokban, DE NEM, nagyon NEM.

Először is általában e mögött a lépések mögött, amikor valaki megengedi magának amire szüksége van, időt vesz ki, határt állít… Itt munka van, ide el kellett jutnia és nem csak akaraterőből végig tolta egyszer. Több fontos eleme lehet ennek: megértés, realizálás, elhatározás, megérés, valaminek az elengedése, szenvedés – elég volt fordulópont.

Másodszor, ezek legjobban akkor működnek, ha nem vákuumban, izomból működnek. Látjuk hogy a másiknak sikerült, engedély adás, egymás inspirálása, akár egy közösségi média poszt is beindíthat valamit, vagy a barátnőnk története…
Amit csak a saját életemben látok abban nagyon sok bíztatás, feedback kellett mind a közösségeimből, férjemtől, az éppen akkori segítőmtől, hogy sok gyakorlással felfogjam, hogy amikor én kivonom magam valamiből akkor az nem leáll, hanem még lehet hogy jót is tesz; hogy ettől működni fognak dolgok; hogy utána eredményesebb leszek…. és így tovább. 

A KELL-ből indított self-care fenntarthatóan nem igazán működik.  Nyomásból indul ki, újabb pont a to do list-en. Én ezért nem szeretek csak a coachinggal dolgozni, mert célt állítani és pontokba szedni mindenki tud, de a szakadékot átugrani ami a megvalósulással jön az az igazi “munka”, varázslat. 

Imádom a coachingot, de vannak hiányosságai, illetve ha nem figyelünk akkor az eredeti problémára erősíthet rá, én ezért használok sok más modult is hozzá, hogy tényleg rájöjjünk, hogy hol van a blokk/ mi van a szakadék mélyén. Ez persze mindig több idő… és kevésbé fancy munka.

Önmagában semmi gond nincs az öngondoskodással ( self-care) természetesen, sőt! A toxikus formájával van, amikor a mondat másik vége lemarad, amikor mint egy nagy szürke elvárás felhő nehezedik ránk, amikor nincs meg a komplexitása.

És végezetül tegyük ki a privilégiumot, hogy sok nő és család él a világon, ahol nincs miből kivenni sem időt, sem engedélyt mert túlélés van. 

Talán a mi feladatunk az is, hogy érzékeljük, mikor vagyunk automatikus túlélés üzemmódban, amikor a kérdés sem merül fel számunkra, hogy valamit lehetne és mikor vagyunk tényleges túlélés helyzetben. 
Azt látom, hogy a fent említett sikerekben, ez volt a közös, hogy ezek felismerődtek, tér keletkezett, lehetőségek áramlottak be és lehetett a lehetőséggel élni.  

Egy szó mint száz, én azt vettem észre, hogy akár milyen jól sikerült ez a költözés, és akár mennyire is tudatos voltam közben, ÉN ELFÁRADTAM benne. Ez a szimpla tény. Ezt is jó megélni, hogy minden amit másképp csináltam, az nem azért van, hogy valami ne legyen, és ha van, az vereség. Nem, ez akkor is fárasztó minden síkon. Úgyhogy a hétvégén ki is vettem magamnak a pihenőt és elfogadtam a testem, lelkem igényeit. 

Mi az amire szeretnéd hogy valaki megadja neked az engedélyt? Mi az amire a tested, lelked vágyik? Oszd meg velem!

Szeretettel,

Hajni

Programok

  • Family and systemic Constellation workshop– Grieving
    Change, loss, transformation
     + open topic- entering from one phase to theother. Grieving is not only about somebody’s death, but also an inner feeling loosing something or somebody. It can be about relationships, seasons of our life and loosing or changing our rolls/ parts. 
    4. November 2023 Saturday 14:00 ( if the date is not good for you, but you want to come, please let me know)
    Where: The Brussels Yoga Loft Tomberg
     Exchange: 90 € , as arepresentative 45 €
    Jelentkezni: kinehajni@gmail.com -on tudsz
  • Spirál szertartás advent minőségében december 10 vagy 17 
         
    A spirál és spirál motívum évezredek óta él velünk és támogat minket a transzformációban. Advent időszakában, a 4 adventi minőséggel dolgozunk: HIT, REMÉNY, ÖRÖM, SZERETET, ezt járjuk be a spirálban és hívjuk segítségül a megújulásunkhoz. Egy gyönyörű szertartás amelyet tavaly tanultam és azóta mélyen a részem, szeretném ezt az élményt nektek is átadni. 
    Jelentkezni és részletek: kinehajni@gmail.com -on tudsz
  • Új: szombaton egyéni konzultáció/ hosszabb 90 perces konzultáció/ fél napos egyéni  vagy páros mini retreat ( kezelés, torna, jóga, személyedzés, coaching, mentoring, egyéni állítás individuális kombinációja)
    Jelentkezni: kinehajni@gmail.com -on tudsz
  • Egyéni gyógytorna, perinatál, mozgás órák és coaching & mentoring órák pedig folyamatosan Jelentkezni: kinehajni@gmail.com-on tudsz