FeelGood

Lebetegedtem & egó rádió

Belecsapok a közepébe.

Észrevetted már hogy akkor tesszük a legnagyobb nyomást magunkra amikor sz*rul vagyunk?

Épp gyógyulóban, az allergiámból pillanatok alatt arcüreg gyulladás lett, több mint 15 éve nem volt ilyen durva az allergiám. A lebetegedésen felül, azért is csalódott vagyok mert az elmúlt évben ennyit még soha nem tettem az egészségemért, úgyhogy kicsit ( nagyon) ilyen WTF érzés van bennem. Na de alakulok, a pénteki mélypont után, befejeztem a gyógyszert ( már nem segített), tapping, nyirok masszázs, neti pot ( orr átöblítés sós vízzel), fenyő rügy esszencia, tengeri levegő, pihenés, gyömbér tea…. és ma már nem akar szétrobbanni az arcom. 🙂

Szóval tegnap mikor sz*rul voltam, azon vettem magam észre hogy már a holnap jár az eszembe, és nyomasztom magam, hogy mennyi mindent nem csináltam meg és mivel maradtam el, és HA nem leszek jobban, akkor aztán meg…..

Ismered, nem?

Én alapvetően kidolgoztam egy stratégiát mióta gyerekeim vannak, ha nem érzem jól magam, akkor munkában a minimum és otthon pedig eldobok mindent, megpróbálok meggyógyulni mielőtt teljesen belemennék. ( Ha alkalmazott lennék, akkor ez a stratégia fordítva lenne, ugye bár, mert akkor lehet betegszabira menni – és természetesen ha olyan beteg lennék, akkor nem dolgozok). Hál istennek, mióta a gyerekek nagyobbak azóta nem hoznak haza állandóan valamit – kitartás a kisgyerekeseknek, lesz ez jobb, sokkal jobb!
Tehát ott van ez az “eldobás” fizikailag, de most figyelmes lettem erre a nyomasztó hangra, hogy mentálisan nem sikerült ebbe a kegyelmi állapotba beleérkeznem, VAGY most vettem észre az egó rádióm szakadatlan műsorát? ( Az utóbbi gondolat sokkolóbb számomra, hogy annyira megszoktam volna, hogy ez az alap???….)

Hát, most észrevettem, le is állítottam és döbbentem konstatáltam, hogy milyen kegyetlen és könyörtelen ez a részünk, hogy erőre kap mikor nem vagyunk jól és még jobban “ránk borít” mindent, a képünkbe tolja, hogy mi az amit kellett volna, hol nem tartunk…. úgy mindent. Hál istennek, hogy át lehet kapcsolni ( nem lenyomni) ezt az egó rádiót, valami kellemesebb állomásra.

Igaz ez testi, mentális vagy érzelmi síkon. A testnél ( gyógytornában) látom, hogy sokszor amikor valami nem megy jól, vagy lesérülünk, akkor jön ez a nyomasztó belső rádió és még rátesz egy lapáttal. Pedig ilyenkor általában egyszerűsítésre, pihenésre van szükségünk, illetve fejben egy átállásra.
Mentálisan, minél több a gondolat, stressz, mint egy lavina ahogy gurul, növekszik.
 Jelenlét, egyszerűsítés, kizoomolás, mozgás, abszolút letenni, hagyni, legkönnyebben beemelhető első lépést megtalálni, szoktak ezen segíteni. ( Meg nagyon gyakorlottaknak meditáció 🙂 – én attól ilyenkor kiugrok az űrbe, kivéve ha tapping meditáció, az nagyon jól szokott működni nekem).
Érzelmi szinten
, nem is hiszem hogy kell erről beszélni. :)) Amikor szomorúak vagyunk, szerencsétlennek érezzük magunkat, akkor teljesen irreleváns dolgok is előjönnek még a csontvázas szekrény aljából, bebizonyítva, hogy valóban mennyire is szerencsétlenek vagyunk… Ebben sem könnyű megállni, átengedni. Ölelés, önelfogadás, belső gyermek megnyugtatása, zene, alvás, baráti beszélgetés.

Egy szó mint száz, fel kell ismerni ezt a hangot, ezt a részünk, megköszönni neki hogy milyen jól csinálja a munkáját de most inkább valami más csatornára kapcsolnánk.

Én tegnap ezt tettem. És érdekes módon, ma már nem érzem azt hogy pihenésre lenne szükségem, az a sok HA, teljesen felesleges nyomás volt, érdemes volt elengedni. / Természetesen ez nem garancia, hogy ez mindig így van…/

Éééés, ugye egy életen át tartó örökös fejlődési folyamat hogy milyen rétegekben vagyunk képesek tudatosítani és helyére tenni..

Ismered ezt? Milyen síkon triggelt be legutóbb?

Szeretettel,

Hajni

Programok

  • ÚJ! Sistership Circle – Őszbe lépés 
    Belső szüret, elengedés, megosztás, lassulás.
    Ez a kör nyitott minden nő számára aki szeretne elfogadással kapcsolódni másokhoz és önmagához. Teret adni a belső folyamatokhoz, felnőtt nőkkel kapcsolódni, elengedni a hétköznapokat és behívni a szépséget, örömöt, mélységet, varázslatot. Kapcsolódni azzal ami van és amit szeretnénk. Az évszázados versengések, bírálatok újra tanulunk mi nők együtt lenni, megtartani, bízni, megosztani, örülni. LÉTEZNI.
    Minden hónapban más témával, most az őszbe lépés folyamataival kapcsolódunk és természetesen ami még felmerül. 
    2023. Szeptember 23 szombat 14:30-17:00
    Energia csere:  25 € 
    Még mindig Paul Hymans 99, 1200 
  • 2-3 havonta egyszer Család és rendszerállítás workshop
    Továbbra is lesznek rendszeres állítás workshopok, szabad témával amin szeretnél dolgozni, illetve lehet témát kérni. A kinehajni@gmail.com email címen tudod jelezni a részvételi szándékod. 
    Október 7. szombat 14:00 Család és rendszer állítás workshop 
  • Női jóga gát izom aktiválással
    Tanfolyam melyben aktiváljuk a gát izmunk: erősítjük, lazítjuk, javítjuk a medence keringését, átmozgatjuk, erősítjük, nyújtjuk a csípőt.  Érdeklődni, jelentkezni: kinehajni@gmail.com
  • Méh tisztító és aktiváló Workshop készülőben
    Érdeklődni, jelentkezni: kinehajni@gmail.com
  • Goddess Initiation – bennünk élő Istennő felébresztése készülőben
    Egyéni/ csoportos
    Érdeklődni, jelentkezni: kinehajni@gmail.com
  • Egyéni gyógytorna, perinatál, mozgás órák és coaching & mentoring órák pedig folyamatosan