FeelGood

Nem késhetek le a saját életemről

Idő van. Tagadhatatlan és vitathatatlan.  Ránézek a bőrömre és látom. 

A kérdés inkább az, hogy milyen a viszonyunk az idővel? 

Kronosz ideje szerint jelenünk meg nap mint nap helyeken, munkában, találkozókon. Kronosz ideje szerint mérjük a korunkat. Kronosz ideje szerint kapunk fizetést, kell befizetni a számlákat. Kronosz adja a praktikumot, a kereteket, az egymás utániságot. 

Chiron ( Newtoni idő) a relatív idő, amelyben megéljük hogy 1 pillanat is lehet végtelen hosszú és a végtelen hosszú is lehet egy pillanat. A lényeg az az hogy mivel töltjük meg, mit élünk át és mit élünk meg, jelen vagyunk-e. Fájdalomban, szenvedésben, depresszív hangulatban lassan és ólmosan telik az idő. Amikor valamit nagyon szeretünk, akkor pedig a világ összes ideje sem lenne elég. ( Nekem ez most a kettesben töltött minőségi idő, kiapadhatatlanok a vágyaim, igényeim. De ott van egy kisgyermekes mamának a minőségi, zavartalan alvás kútja….) 
Van hogy megfeledkezünk magunkról és áramlásba -flowba kerülünk és van, hogy belépünk az időtlenség és az időhajlítás (time bending) varázslatába, amikor is észszerűen “nem kellene” odaérnünk, nem kellen hogy sikerüljön, de mégis. 

A Chiron idő megéléséhez jelenlét kell, tényleg ott kell lenni és elengedni. 

Elengedni a külső és belső zajt, egó rádiót….

A gyógyulásunk, legyen az fizikális, mentális vagy érzelmi, valahogy ezen 2 idő keverékéből tevődik össze. 

És hajlamosak vagyunk a Newtoni időről megfeledkezni és csak a Kronoszt nyomni. A Kronoszi idő összehasonlításon alapszik, ez a lényege, a mérhetőség, egymás utániság, a tájékozódásunk segítése. 
Miért nem tartok már ott? Soha nem…. Mindig… Túl öreg vagyok… Túl fiatal…Soha nem jön össze…. Mások már rég….Miért fáj még mindig…..

Én kapásból 10-15 dolgot fel tudnék sorolni az életemből amiben úgy érzem, hogy el vagyok maradva, lekéstem róla, nagyon lassan történik. Ha ezek az érzések és hangok megjelennek bennem, akkor összerándul a testem, szívem, kisebb és görcsösebb leszek tőle. 

Ilyenkor jön jól, emlékeztetni magunkat a Chiron időre! Egyrészt arra, hogy nem kell hasonlítani magunkat másokhoz, másrészt arra hogy egy jó pillanat kell ahhoz hogy a várva várt esemény átforduljon, beérjen. 1 pillanat. Tágulás.
Lehet hogy valamibe belefektetünk sok időt és nem szüreteljük le, nem tudjuk élvezni. / Ennek az a fordított negatív verziója is igaz, hogy nem vesszük észre mibe ölünk bele rengeteg időt és energiát, és így nem tudjuk megszüntetni azt az elemet/
És sokszor úgy tűnik/ érződik, mintha semmi nem történne, sehová sem haladnánk, közben lassú mély építkezést végzünk, alapozunk, rákészülünk, lefagyásból olvadunk ki lassan, megpihenünk, tapasztalatot szerzünk, bátorságot gyűjtünk, regenerálódunk…..

A gyógyulás, változás idővonala individuális.

You got to have your own timeline. 

Meg van a saját időzítésünk és saját idővonalunk. 
A nyomás néha kívülről jön és nagyon sokszor belülről, a saját magunk nyomasztása.

Kronosz és Chiron is kell nekünk.

Abban szoktam segíteni, hogy a Kronoszban egy rendszert, kapaszkodókat állítsunk, amelytől az idegrendszer biztonságban érzi magát, így nem folyton a vészjelzéssel és figyelmeztetésekkel, hiba keresésekkel van elfoglalva.
Míg segítek elérni a Chiront, elengedni, amikor megszűnik az idő, önmagunkkal és önmagunkban vagyunk vagy éppen összeáll a kép, áramlunk. Mikor kevés az időnk ( pl. késés miatt) mindig elmondom, hogy nekünk 1 jó pillanat kell, 5 perc alatt is történhet lényeg és 1 óra alatt is semmi, hogy jelen legyünk ez a lényeg ( vagy feltétel).

Most éppen szorítónak érzem Kronoszt – visszarázódás, tervezés, költözés előkészítése és workshopok tervezése…. Mivel ez mind igaz és reális, de érzem, hogy a nyomás nem segít, azt az utat keresem ami sokkal inkább segítő számomra: a saját tempóm, saját igényeim a kereteken belül. 
Nekem ebben elsődleges eszköz az imádság és a szándékom megfogalmazása.
És ezt fogod látni a programoknál is, hogy terveim, szándékaim meg vannak, de nem tudtam még időpontot rakni mindegyikhez. 🙂 Ennek a jósága az, hogy jelezheted hogy érdekel és a jelentkezőkkel együtt alakítom ki az időpontot. 

És végül megosztanék 2 mondatot amit megint Kate-től ( Northrup) tanultam illetve még most is tanulom.

  1. It takes as long as it takes.
    Annyi ötletünk van, hogy mennyi idő alatt kellene formába lendülnünk, túl lennünk, gyászolnunk, lefogynunk, új munkát találnunk, teherbe esnünk, elválnunk, leválnunk, váltanunk. És valójában, a legtöbbször sokkal sokkal több idő mint amire számítottunk ( és kevesebbszer gyorsabb, de van ilyen is! ) 
  2. You get to have what you want AND release the timeline.
    Akarhatsz világkörüli utat, új házat, szerető társat, gyermeket….. ott van és lehet is benned a vágy de a most, azonnal, rögtön vagy mikor idővonalat engedd el. 
    Sokszor azon kívül hogy következetes, kitartó lépéseket teszünk a vágyunk felé, nem tudjuk befolyásolni, sürgetni. A legjobb az az, hogy azt sem tudjuk meddig élünk.
    Hányszor van az, hogy visszanézünk az életünkre, és rájövünk, hogy az 5 évvel ezelőtti álmunkban élünk, észre sem vettük? Az lehet hogy éppen most más, sőt…feszít, álmodjunk újat és legyünk résen ha történik vagy éppen rájövünk, hogy nincs mögötte semmi, és nem is erre vágyunk.
    Én vágyok egy házra ami tágas, fényes, van erdő és víz. Fogalmam sincs hogy ez hol lesz, arról meg pláne nem, hogy mikor, de itt van bennem, nap mint nap. Elengedem az idővonalat.

Hogy állsz az önmagad tempójával? Miben szoktad nyomasztani, sürgetni magad? Oszd meg velem!

Szeretettel,

Hajni

Programok

  • ÚJ! Sistership Circle – Őszbe lépés 
    Belső szüret, elengedés, megosztás, lassulás.
    Ez a kör nyitott minden nő számára aki szeretne elfogadással kapcsolódni másokhoz és önmagához. Teret adni a belső folyamatokhoz, felnőtt nőkkel kapcsolódni, elengedni a hétköznapokat és behívni a szépséget, örömöt, mélységet, varázslatot. Kapcsolódni azzal ami van és amit szeretnénk. Az évszázados versengések, bírálatok újra tanulunk mi nők együtt lenni, megtartani, bízni, megosztani, örülni. LÉTEZNI.
    Minden hónapban más témával, most az őszbe lépés folyamataival kapcsolódunk és természetesen ami még felmerül. 
    2023. Szeptember 23 szombat 14:30-17:00
    Energia csere:  25 € 
    Még mindig Paul Hymans 99, 1200 
  • 2-3 havonta egyszer Család és rendszerállítás workshop
    Továbbra is lesznek rendszeres állítás workshopok, szabad témával amin szeretnél dolgozni, illetve lehet témát kérni. A kinehajni@gmail.com email címen tudod jelezni a részvételi szándékod. 
    Október 7. szombat 14:00 Család és rendszer állítás workshop 
  • Női jóga gát izom aktiválással
    Tanfolyam melyben aktiváljuk a gát izmunk: erősítjük, lazítjuk, javítjuk a medence keringését, átmozgatjuk, erősítjük, nyújtjuk a csípőt.  Érdeklődni, jelentkezni: kinehajni@gmail.com
  • Méh tisztító és aktiváló Workshop készülőben
    Érdeklődni, jelentkezni: kinehajni@gmail.com
  • Goddess Initiation – bennünk élő Istennő felébresztése készülőben
    Egyéni/ csoportos
    Érdeklődni, jelentkezni: kinehajni@gmail.com
  • Egyéni gyógytorna, perinatál, mozgás órák és coaching & mentoring órák pedig folyamatosan