FeelGood

Évezredek óta megtartó erő

Évezredek óta követni a természet körforgását megtartó erőt és egy fajta belső biztonságot adott az emberek számára. Egy jó ideje kezdjük ezt újra felfedezni és mint minden, bekerülve a main streambe kezd divatos lenni. Ez jó mert több ember megismerheti, és a nem jó oldala hogy sokszor veszít a tartalmából, mélységéből és értékéből. 
Én kb 4 éve követem a holdat, a saját ciklusaimat, azóta is látom hogy mennyivel több nő foglalkozik már ezzel és talált vissza ehhez az ősi forráshoz.

Imádok tanulni ( persze már rég nem a klasszikus iskolapad típusban) és évek alatt megéreztem, hogy van egy híd szerepem, összekötni a modernt és ősit, a keletet nyugatot, a tudományost és a gyakorlatit, a láthatót és láthatatlant, a logikát és intuíciót. 

Most is szeretném ezt tenni.

Szerdán június 21 Nyári Napforduló 

Aki nem érzi hogy ilyen varázslásokra nyitott lenne, íme itt van pár kézzel foghatóbb szempont amit használhatsz.

  • A csillagászati nyár kezdete. 
    Akár honnan is nézzük ez egy évezredek óta megfigyelt pont amikor a Nap égbolton megtett útja a leghosszabb.
  • Ezen fordulók akár ünnepled akár nem segítenek átlépni egy következő fázisba/ évszakba. A tested tudja és érzékeli a változást. 
  • Ebben a rettenetesen gyorsan változó és kiszámíthatatlan világban ezek a pontok biztos pontok, lehorgonyozást jelentenek, ezzel a központi idegrendszer szabályozását nagyban elősegítik. Minden ami ismétlődik, ciklikusan újra és újra, keretet ad és az idegrendszer szereti, biztonságban érzi magát.
  • Az év felénél járunk, ha mindfulnessben és cél állításokban utazol, akkor itt az ideje elővenned az év eleji tervezésed és becsekkolni hol tartasz. Szükséged van-e irány/ cél váltásra (course correction), emlékeztetőre, elindulásra, újra elköteleződésre ( recommitment). Kapcsolódni újra önmagaddal segít emlékeztetni, megerősíteni, hogy tényleg abban az irányban haladj amire vágysz, mert a hétköznapok sodrásában ezek el tudnak ám halkulni.

Szíved joga hogy ezt spirituális formában teszed vagy más nevet adsz neki, vagy nevet sem adsz csak csinálod/ kipróbálod. ( Vagy nem, ez is szíved joga)
Én csak azt annyira sajnálom, amikor dolgok spirituális címkézés alá kerülnek és emberek kimaradnak a jóságából mert szerintük ők maguk nem spirituálisak vagy éppen nem ahhoz a dobozhoz tartoznak. 

/ Zárójelben megjegyzem, hogy szerintem mindenki spirituális – azaz rendelkezik spirit-tel, lélekkel, hogy ki milyen szinten éli ezt meg, ebben természetesen van sok sok szín és árnyalat.
Én szívesen eldobolgatok, táncolok, ünnepelek, de természetesen vannak olyan dolgok amik nekem is jelenleg soknak érződnek, vagy nem érdekel. Megmaradhatunk itt is a saját autentikusságunknál, hitrendszerünknél, mindig ott a kíváncsiság és addig megyünk amíg az hív. Ennyi. /

Június 21 Litha a kelta kultúrában 

Aki a tradicionálisabb, ősi részére ( is) nyitott a Summer Solstice ünneplésének néhány lehetősége.

  • Fordul az évkerék: fontos fordulópont, ahol belelépünk a nyár időszakába. A nap ünneplése és a fény ünneplése saját magunkban ( Light within us). 
  • Átlépünk az ültetésből a táplálásba. Az elültett magjaink és saját magunk gondozása, a nap érlelése. 
    Ha van valami amit szeretnél elültetni még magadban, akkor tedd meg szerdáig.
  • A termékenység ünneplése: zöldség, gyümölcs bőségben jelen van. 
  • Tánc, tűz körüli ünneplés, éneklés, virág koszorú fonása.
  • Anya archetípus, maga a várandósság, a növekedés és termékenység fizikai és energetikai szinten.

Akár minek nevezed, a ceremóniák és a rituálék időtlenek, azaz évezredek óta velünk vannak és amikor ceremóniába lépünk akkor megáll az idő, ezzel ad hitet, kapcsolódást magunkkal, másokkal, belső erőt és varázslatot az embereknek. Lefordítva a survival módból átsegíti az idegrendszert a szabályozott, paraszimpatikus nyugalom állapotában, ahol a hit és a bizalom az életben, másokban és magunkban újra lehetséges.

Az élet forgatagában állj meg egy egy pillanatra, ezek azok a pontok és pillanatok amik teret hoznak az életedbe!

Szeretettel,

Hajni

Programok

  • Június 24 szombat 09:30-13:30 Apa, férfi & szabad téma állítás workshop
    Jelentkezni: kinehajni@gmail.com
  • Újra July 3, 10, 17, 24, 31 Monday online Body work Classes Zoom 18:30-19:30, 1-1 alkalom vagy bérlettel!
    Részletek & témák: kinehajni@gmail.com
  • Szeptembertől jön a havi rendszerességű Soul Sister Coffee!
  • 1 alkalmas egyéni coaching & mentoring illetve 5 alkalmas folyamat hogy kapcsolódj magaddal és azzal amit valóban szeretnél az életedben. Többet: itt tudsz róla olvasni