FeelGood

Self-care a válasz mindenre (is) – vagy még sem?

Már vagy 1 hete nem alszom végig az éjszakát…. Megint pár napig a nyulak újra kergették egymást ( mindig azt gondoljuk hogy vége…), ma éjjel a rókák vonyítottak és a Lányom orra vérzett…  Van valami a levegőben? Vagy csak nálam van ez? 🙂

Na, de amit ilyen fél aggyal is szerettem volna megosztani veletek, hogy egy nagyon érdekes órán vettem részt az új mentorommal és az ő mentorával ( és több száz ezerrel coach-csal) – Simone Seol és Fabeku Fatunmise – The Dilemma of Selling Individual Solutions ( ..in the face of vast and catastrophic systemic failure).

Nagyon nagy szükség van feltenni egyáltalán a kérdéseket, főleg akkor ha nem tudjuk megválaszolni, de attól még beszélni, együtt ötletelni lehet.

Ez az alkalom is arról szólt, hogy mennyire az egyénre éleződik ki minden a közösséggel szemben. Mi az a segítség ami elérhető a nagy áltagnak vagy a kisebbségnek, és mi az amit csak egy felsőbb réteg tud megengedni magának. 

Hogyan van minden kiélezve a self-care-re és még is az emberek/ nők/ vállalkozók/ coachok/ munkavállalók/ anyák nagy többsége ki van égve de legalább kimerülve. Amivel a kígyó a saját farkába harap, mert a válasz az hogy nincs elég ideje vagy/ és pénze a self-care- re és aztán az egyén még inkább magában keresi a hibát hogy csak nem csinálta elég jól vagy elég keményen…..

Tudjuk, hogy sok hiba van a “rendszerben” és ez a rendszer termelt ki minket és elvárásainkat, nehéz a szemüveget levenni és megkérdőjelezni, főleg akkor amikor valakinek a konkrét megélhetése múlik ezen. 

Arról is szólt ez az óra hogy a KÖZÖSSÉG MÁR MAGÁBAN FOGLALJA A SELF-CARE-t, nem az individuumtól vár el mindent, hanem együtt létezünk és segítjük egymást. 

És egy teljesen más szemszög.
Már több előadáson és képzésen részt vettem a női körök vezetése témában ahol pedig ennek a közösségbe szerveződésnek az egyik gátjáról: a sisterhood wound -ról tanultam és tapasztaltam sokat. Ez is egy nagyon valid és valós téma. Személy szerint is érzem.

Bennem mindig is erős volt a közösség építése, a csoport munka és ezek nagyon fontos kérdések mind a világunk változásával, a nők szerepeinek változásával és mind a mentális és érzelmi egészségünk szempontjából.

Nem akartam ma válaszokat adni, csak annyit jelezni hogy engem ezek érdekelnek, részt veszek bennük és képzem magam. Szeretnék egy olyan nő, ember, segítő, kör vezető lenni aki a megoldás része (és nem a problémát mélyíti el). Még nem látom át teljesen hogy hogyan, de foglalkozom vele. 

És ezért is jönnek szeptembertől a Női összegyűlések ( gathering). Eddig van 1 név ami nem akar tágítani: Soul Sister Coffee.

Te mit keresel egy női közösségben? Ha van valami ami visszatart az mi? 
Megosztanád velem, ha téged ez inkább online érdekel?

Szeretettel,

Hajni

Programok

  • Június 24 szombat 09:30-13:30 Apa, férfi & szabad téma állítás workshop  ( szükség esetén át tehető 25-e vasárnapra)
    Jelentkezni: kinehajni@gmail.com
  • Újra July 3, 10, 17, 24, 31 Monday online Body work Classes Zoom 18:30-19:30, 1-1 alkalom vagy bérlettel!
    Részletek & témák: kinehajni@gmail.com
  • Szeptembertől jön a havi rendszerességű Soul Sister Coffee!
  • 1 alkalmas egyéni coaching & mentoring illetve 5 alkalmas folyamat hogy kapcsolódj magaddal és azzal amit valóban szeretnél az életedben. Többet: itt tudsz róla olvasni