FeelGood

Biztos, hogy mindennek van értelme?

Az utóbbi hetekben a coaching és mentoring alatt szembe jött velem többször egy motívum/ jelenség ( nem is tudom minek nevezzem) és azóta ezt érlelgetem magamban.

Elértünk egy olyan szintet ( legalább is akik hozzám járnak 🙂 ) amikor már olyan jól tudjuk analizálni önmagunkat ( 🙋‍♀️ me too) és szinte defaultból összerakja az elme hogy mi miért van. 

Mindennek értelmet adunk.

Régebben nem adtak mindennek értelmet, a vallást behívva sokszor isten akarata volt az ami lesújtott vagy ajándékozott. Sok összefüggést elkezdtünk megismerni ( hál istennek) de nekem kezd az lenni az érzésem, hogy nem tudunk mindent megmagyarázni, biztosra venni, hogy ez azért volt így meg úgy. 

Sok Nő pedig abszolút magát okolja rengeteg dologért. Irdatlan terheket és magányt magára véve.
” Ez biztos azért van, mert ezt meg azt nem csináltam/ csináltam… “

És alapvetően van is mindennek értelme természetesen csak abban nem vagyok biztos, hogy az feltétlenül az amilyen magyarázatot adunk neki.

Eddig semmit nem kötöttünk össze semmivel, most meg mindent összekötünk mindennel, de legfőképpen magunkkal. 
( Azért most túlzok, remélem érthető.)

Értem én, kapaszkodót keresünk, hogy megérthessük, legközelebb elkerüljük, megoldjuk, kivédjük, felfogjuk, elviselhessük. Én legalább is valami ilyen indokok miatt szoktam használni. 

Támogat is ez egy ideig, megkönnyebbülést, túlélést hoz. A probléma akkor van, amikor ezt már kinőjük és már nem megkönnyebbülést hoz hanem meggátol abban hogy tovább lépjünk, növekedjünk, irányt váltsunk.

Emlékszem arra, hogy mennyire utáltam az előző terápiában amikor a terapeuta rákérdezett, hogy honnan gondolom azt hogy ez igaz amit állítok. Elsőre levegőt se kaptam, csak dühből fröcsögtem… Aztán szép lassan évek alatt megtanultam, hogy nem kell vicsorgó kutyaként védenem a nézeteim ( most nem a mély érték elveimről beszélek). És csodák csodájára jó pár alól fel is szabadultam. 

Van olyan amikor valami szar.

Van olyan amikor valami fájdalmas.

Van olyan amikor valami elviselhetetlennek érződik. 

És biztos, hogy van benne valami szerepünk hiszen éljük, benne vagyunk. De nem minden múlik rajtunk, nem tudunk mindent egyedül…. 

A gyász, trauma, elmúlás, váltás, átalakulás, tragédia vagy akár csak rossz kedv esetén egy melegszívű ölelés, egy hallgató fül, egy megtartó jelenlét, egy fülbe duruzsolás lehet többet ér mint értelmet adni. 

Lehet érteni, hogy miről beszélek?
Nem vagyok az értelem adás ellen, én magam is rengetegszer kapaszkodtam és kapaszkodom bele, csak elkezdtem érzékelni, magamon és a klienseimen hogy sokszor már ez gátol. Jó behívni valami másik elemet. 

Jó lenne nem egyedül vinni minden terhet a vállunkon vagy a fejünkben.

A semmi felett nincs hatalmam és a minden felett nekem van hatalmam játék középút keresésének korszakát éljük

Keresed ebben a középutat? 

Szeretettel,

Hajni

Programok

  • Június 20 Kedd 18:00-20:00 Summer Solstice Activation / Nyári napforduló kör
    Egy ultra potens időszak, hogy kapcsolódjunk önmagunkkal és társainkkal. Foglalkozunk a nyár archetípusaival, életre keltjük a bennünk élő álmokat, a magokat elültetjük, gondozzuk. Kapcsolódás, megosztás, mozgás, vizualizáció és rituálé.
    Avenue Paul Hymans 99, 1200 WSL
    Adományos alkalom: 25 € / 35 / 45 €  
    Jelentkezni a kinehajni@gmail.com email címen lehet.
  • Június 24 szombat 09:30-13:30 Férfi, Férfi energia,  Apa + szabad téma  Állítás Workshop. 
    Ebben a workshopban belenézhetünk a férfi szerephez, minőséghez, archetípushoz kötődő viszonyunkhoz, esetleges sérüléseinkhez. Ide tartozik az apával való viszonyunk, a fiúnkkal való viszony, apának lenni, a férfiakkal való viszonyunk, főnökkel való probléma, a férfias oldalunk… és természetesen behozhatsz szabad témát is. Óriási szeretettel és elfogadással várunk férfiakat is!
    Részvétel állítással: 90 € és “segítőként” 45 €
    Jelentkezni a kinehajni@gmail.com email címen lehet.  
  • 1 alkalmas egyéni coaching & mentoring illetve 5 alkalmas folyamat hogy kapcsolódj magaddal és azzal amit valóban szeretnél az életedben. Többet: itt tudsz róla olvasni