FeelGood

Nem tudtam hogy ennyire hiányzik

Nagyon sok élménnyel tértem vissza az 5 napos magyarországi utamból, még most is emésztem.
Visszahúzódom hogy tényleg tudjam integrálni, landoljon.
Utána számoltam és 5 éve nem utaztam egyedül, elvonulásokon voltam persze a családom nélkül, de az más. Sok komfort zónából kimozdulás, még több szeretet, segítség, gondoskodás az amit kaptam. Nagyon más a gyerekeim nélkül lenni a családomban, kapcsolódni. Olyan mintha egy régi részem újra előbújt volna. Újra az Anyám Lánya, a Testvéreim Testvére és a Barátom Barátja lehettem. És amíg ez meg nem történt , nem is tudtam hogy nekem erre ennyire szükségem van, hogy nekem ez hiányzik. 

Érezted már ezt, hogy nem is tudtad hogy valami ennyire hiányzik számodra, egészen addig míg már a “dolog” után vagy?

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezek a dolgok nem az 5 évnek, vagy utazásnak köszönhetőek “csak”, hanem annak a sok sok gyógyulásnak, átalakulásnak amin én és az eredet családom is végig ment és megy.
A terápia, állítások, önreflexió mind mind fontos részei ennek a “munkának”, de ha most egyet ki kellene ragadnom, akkor az egyik legfontosabb az az idegrendszer hangolása, hogy be tudjam fogadni a jót és benne tudjak maradni.

Kilépjek a túlélés pörgés, aggódás, baj fókusz erős markából és csak legyek magamban, másokkal, segítséget kérjek ha szükségem van rá. Ne zárjam el magam a felém áradó jótól és ugyanakkor ne akarjam görcsösen hogy maradjon a jó és a görcstől már azt sem veszem észre hogy mi történik.

Ezeket mindig csak utólag veszem észre. Mikor sikerül egy szintet átlépni és visszanézni, pedig előtte is azt hittem, hogy milyen messzire jöttem már. Ami igaz is, és még mindig elámulok, hogy hova lehet még menni. Tágulni, megpihenni -integrálni, emészteni, megélni és tovább menni.

Mentoring, coaching és a csoportjaimban mindig el hangzik ez a téma, hogy még mindig itt tartok, még mindig visszajön X Y dinamika, mikor lesz már vége….? Ha jól csinálod, akkor SOHA. 

Soha nem ugyanoda jutsz vissza. Közben tanulunk és tapasztalunk sokat, és egy egy vízszintes vagy függőleges újabb réteg jön elő.

DE megpihenni és integrálni fontos!

Nagyon sok terápiában, embernél látom, hogy ez a rész, az emésztés hiányzik. 

Olyan korban élünk, ahol külön kell arra figyelnünk, hogy ciklikus természeti lények vagyunk. Ugyanúgy ahogy a természet is megújul és közben pihenő időszakokra van szüksége, ugyanúgy nekünk is integrálásra.
Jön egyik dolog a másik után, és ezek ( sajnos) maguktól nem állnak meg, nekünk kell megállni. Ugyanúgy ahogy a táplálékot meg kell emésztenünk, az életünket is. Sok az emésztési probléma, a bevitt toxin, a nem kívánt hatások….. Minden szinten értelmezhetjük ezt.
Erősen élhet bennünk, a NEM ÁLLHATOK MEG érzés, nem engedi, a munkám, a családom…. de legfőképpen az idegrendszerünk.

Ahogy látjuk, hogy a természet kizsigerelése, folyamatos termelés vetés forgó és ugar nélküli mezőgazdaság rombolja az életet, nincs ez másképp bennünk sem. Más egy halvány üvegházas felpumpált paradicsom íze mint egy napon érlelt nem siettetett, társai által védett paradicsomnak. Ennyi.

NEM A TE HIBÁD ha túlélés üzemmódban működsz! Nem is akaraterő kérdése kinyomni magunkat belőle! Nagyon nem. Viszont egy észrevétellel kezdődik, döntéssel hogy ha kiszeretnénk jönni belőle és elindulni. 
Megkeresni a letapadt részeinket és visszahívni őket az életünkbe. Megtanulni “kezelni”, szabályozni az idegrendszerünket, tágulni, visszahúzódni, határokat állítani, emészteni, élvezni, ÉLNI.

Könnyű, ez? 
Nem. 

Időbe telik?
Igen.

Megéri?
Abszolút ( F**ng YES)!

Természetesen tudom, hogy vannak toxikus eredet családok és kapcsolatok, ahol a magunkon végzett gyógyulás nem a kapcsolódást segíti hanem épp a leválást és a határállítást.
Mindenki útja más, más honnan jössz és máshova tartasz, de pontokon találkozunk.

Magam részéről ezt az utat járom és ezen az úton kísérem a klienseim is: megtalálni a hiányzó láncszemet, megkeresni a letapadt részeket, emészteni/ integrálni, idegrendszert szabályozni és teret adni az elfogadásra.

Mi az a következő réteg amit tudatosítottál és szeretnél levetni/ átalakítani a túlélés funkcióból? Oszd meg velem!
Szeretettel,

Hajni

Programok

  • Április 23 vasárnap! 09:30-13:30/ 14:00 Testkép, Női test változása, Betegség Állítás Workshop
    Egy női test folyamatosan változik, kívül belül, sokszor megjegyzések érik a testünket, amik beégnek. Gyermekkori élmények, betegségek “beakadhatnak”. Nővé, anyává válásunkban lehetnek sérülések, részeink amink nem tudtak tovább lépni. Terhelt és nem támogatott a Lány – Nő – Bölcs szakaszokba való átlépés és annak szépségeinek megtalálása. Arról nem is beszélve, hogy milyen mintákat hozunk az eredet családból. Ezeket a témákat járjuk körbe az állítás eszközével és felszabadítjuk az arra megérett részeinket!
    Energia csere: 90€ állítással, 45 € részvevőként
    Jelentkezni: kinehajni@gmail.com
  • 2023 május 13 09:30-13:30/14:00 Szabad téma & Anyaság, Anya Állítás Workshop
    Anyák napja alkalmából ismét az anyaság téma. A Te anyaságod, az anyukáddal való viszonyod, a család női felmenőihez kapcsolódó kérdés, anyóssal való viszony. Ha ezek a témák nem aktuálisak számodra, hozhatsz nyugodtan szabad témát! 
    Energia csere: 90€ állítással, 45 € részvevőként
    Jelentkezni: kinehajni@gmail.com
  • 1 alkalmas egyéni coaching & mentoring illetve 5 alkalmas folyamat hogy kapcsolódj magaddal és azzal amit valóban szeretnél az életedben. Többet: itt tudsz róla olvasni