FeelGood

Minden változás innen indul ki vagy ez blokkol

Én még mindig lassan érkezem bele az évbe, és annyira élvezem hogy végre valahára ezt meg tudom engedni magamnak. Pláne vállalkozóként, amikor jobbról balról azt hallom hogy “mindenkinek” meg van az éves biznisz terve és ősz óta a januári programjaikra készülnek. Elengedtem. Lehet egyszer fog menni, lehet soha….

Van valami ami sokszor feljött az elmúlt héten a munkámban (és igazából az én életemben is) más más vonatkozásban, de ha jól megnézem akkor ez ugyanoda csorog le.

Ez pedig a Setpoint, az az egy olyan ‘beállítódási’ pont, amit az idegrendszer megszokott és látszólagosan normálisnak/ biztonságban érzi magát.   

Minden változás innen indul ki. Minden.

A súlyod, a sikered, a boldogságod, a bevételed……

Ha átlépünk egy olyan pontot amely már az idegrendszer számára nem tűnik biztonságosnak – és jegyezzük meg, hogy ez kb minden változás, mert az idegrendszer primitív részének ez mindig fenyegető – akkor szabotálhatjuk magunkat, “rossz” érzések indulnak el bennük, látszólag véletlen dolgok valahogy megállítják a folyamatot.

Éppen ezért nagyon fontos nem csak a szokásainkat megváltoztatni (habit change) hanem ezzel együtt az idegrendszerrel is foglalkozni, hogy a valódi változás létre tudjon jönni (identity change).

Én ezt mind a gyógytornánál, mind a coachingnál nagyon komolyan veszem – már ha valaki vevő rá – mert tényleg látom, hogy ez egy fenntarthatóbb (sustainable) változást hoz. 

Ebben azt nehéz leginkább megérteni ( mind fuck) hogy igazából iszonyúan szeretnénk az eredményt: egészséges test, jobb párkapcsolat, több idő, jobb állás…., olyan egyértelmű, hogy az nekünk jobb lenne, olyan egyértelmű, hogy mit kellene csinálni és valamiért még sem megy, vagy nem annyi ideig, vagy nem úgy…. Miért állunk a saját utunkba?

Ezt is fontos kimondani, hogy ez nem az egész ÉN, hanem csak egy részünk, amelyik képes az utunkba állni és inkább a “biztonságos szarban” tartani. 

1 szó mint 100 fontos hogy mi az amit csinálunk: a praktikum / action step de mellette on board kell, hogy legyen ( együttműködő) az érzelmi és értelmi alap is hozzá.

Ezért szeretem a coachingot és mentoringot, nekem ez kapcsolja össze ezt a 3 dolgot.

Mi az az 1 terület ahol ezt a setpoint-ot elszeretnéd tolni? Oszd meg velem! 
( Az enyém: tágítani a határaimat a jó dolgok befogadásában, több kapacitásom legyen, a jó dolgokat megtartani)

Szeretettel,

Hajni

Programok

  • Shame /Szégyen állítás workshop 2023. január 21 szombat 09:30-13:30/14:00
    Avenue Paul Hymans 99, 1200 WSL
    Az év első állítás workshopjára egy olyan témát hoztam, ami már régóta érik bennem és nagyon sokszor előjön a nőkkel való munkálkodásom alatt. A szégyen sokszor annyira a részünké vált hogy észre sem vesszük. A nagy formái, hogy szégyenljük a testünk vagy úgy am block magunkat, ha eltérőek vagyunk mint a köz által elfogadott átlag, azok még eljutnak a tudatunkig. De a megszégyenítés millió rejtett formái belülről mérgezik életünk és szívja el az energiánk és életkedvünk. Nem másra mint arra invitállak, hogy ezt nézzük meg együtt és vigyünk legalább egy kis fényt, megértést, elfogadást a sötét részekbe.
    Jelentkezni a kinehajni@gmail.com emailen címen lehet.
    3 hely van állításra, energia csere: 90 € és pár hely résztvevőnek 45 €
  • Visioning & Planning 2023 online workshop EN
    Egy komplex és női “tervezési” folyamat amely segít kapcsolatba kerülni önmagaddal és azzal, hogy mit szeretnél. Ez nem egy goal setting workshop! Az formátummal a férfi, yang elemet használjuk, ami keretet ad, és női, áramló, intuitív technikákkal töltjük meg. 
    2022 integrálása és lezárása ( írás & meditáció) Golden thread meditation
    Méh meditáció: kreativitásunk aktiválása
    2023 az élet 5 nagy területével kapcsolódás, leghosszabban az Egészség területtel. Coaching kérdés sorozat egy szándékra
    Mire vágyik a szíved/ lelked és engedély adás vizualizáció és aktiválás
    Egyszerűsített, mini spirál szertartás az integrálásra.
    A workshop kicsit több mint 90 perc angolul és a felvételt bármikor megállíthatod, így a saját tempódban tudsz haladni :), örökre a tiéd a meditációkat újra csinálhatod! És rácsatlakozhatsz arra a jó kis energiára amit a workshop alatt teremtettünk és a tértartásra!
    Energia csere: 35€, csak küldj egy emailt és küldöm a hozzáférést!