FeelGood

Az idővel való viszonyunk

Oh, annyi témát felírtam magamnak ami kavarog bennem és szeretném veletek megosztani. 

Látom, érzem, hallom és tapasztalom, hogy mennyire f****d up ( elcs***szett?) viszonyunk van az idővel. Főleg szerintem nekünk Nőknek, de abszolút érzem, hogy a Férfiakat sem kíméli.

Mire van időnk, mire nincs, öregszünk ( szerintem bölcsülünk…), az idő túl gyorsan megy, túl lassan ( haladok), túl korán vállaltam gyereket, túl későn, túl öreg vagyok ehhez, túl fiatal….

Ez a szerencsétlen idő, egy GONOSZ ELLENSÉG lett. 

Kapaszkodunk idő management stratégiába mély érzelmi vagy trauma munka nélkül. Eredmény: nem hoz fenntartható változást. Vagy fordítva, “dolgozunk magunkon” de praktikus előre lépések nélkül lassan haladunk vagy nem érezzük, hogy haladunk. És néha összejön a kettő együtt. ( Én ezért szeretem nagyon a mentoringot és coachingot ötvözni,  mert ez a 2őt rántja össze, felszín és mély munkáját).

Ezenkívül sokszor találkozom azzal, hogy a Nőknek van egy ilyen “mantrájuk” és sajnos nagyon is valóságuk, hogy nincs időm.
Hogy 5-10 perceket kell beosztani. Hogy valahogy pont az életre, saját magunkra, a fontos dolgokra nincs idő….

Közben az idő meg igazából egy semleges egység, folyik, megy előre és az lesz benne amit mi beleteszünk ÉS amit az Élet bele tesz, amire nem feltéltenül lesz hatásunk. 
( Ugyanaz, mint a pénz, nem gonosz, hanem egy energia/ egy eszköz, attól függ, hogy milyen tartalmakat kapcsolunk hozzá).

Na, ezeket így mind kitéve, azt hiszem hogy nagyon sok gyógyítandó van az idővel való kapcsolatunkban, többek között nekem is!

És ez az egész téma amit mára hoztam egy mondatból indult ki, amit múlt héten a csoportomban ( amiben résztvevő vagyok) az egyik nő osztott meg, hogy hogyan halad vagy éppen nem halad. És amikor nem halad, akkor előveszi a  csoportvezető egyik mantráját:

“Things take as long as they take” ( Kate Northrup)

Az az: a dolgok annyi idő alatt lesznek kész, amennyire időre szükségük van. ( Nyilván nem vagyok fordító, nézd ezt el nekem, kérlek).

Puff, ennyi. Annyira egyszerű. És a testünk, szívünk olyan mélyen érzi és tudja ezt. 

Kerül annyi időbe amibe kerül, hogy anyává váljunk, jó vezetővé, szerető partnerré, egészségessé, elég jó anyává, szexivé, érzékivé, függetlenné, életképessé, sikeressé, profivá… ÖNMAGUNKÁ, ami éppen ebben az életszakaszunkban fontos.  

Lehet ez az új mantránk a semmire nincs elég időm helyett, annyi időbe kerül amennyibe kerül. Pont.

Olyan sok bizalom, engedély, puhaság és bölcsesség van az utóbbi mondatban. A testem és az agyam ellazul rá. 

És ennek az egész mai levélnek is a története, ezt támasztja alá. Reggel nem tudtam befejezni. Nem jutott rá elég időm és inkább félbe hagytam, elengedtem, hogy nem tudom elküldeni időben.  Itt hagytam, érni. Elmentem a teremben egy egyéni állítást tartani, egy Nő társunknak teret tartani, mert ez is ugyanúgy hozzám tartozik, ez is fontos. És visszajöttem. Rövidebbre terveztem, DE ismét jóval több időbe telt, mint amennyire számítottam ( és nem a blokk miatt, hanem a kiáramlás miatt, haha).

A Női Évkerék csoport gondolatában ez is benne van: az idő, hogyan megyünk az idővel, mikor minek van itt az ideje.

Milyen a viszonyod az idővel? Van egy kapaszkodó gondolat/ mondás ami segít?
Nekem az előzőn kívül még van 2: Tökéletesen időben vagyok. És a my timing is divine.

Szeretettel,

Hajni

Programok

  • Love & párkapcsolat állítás workshop2023. február 11 szombat 09:30-13:30/14:00
    Avenue Paul Hymans 99, 1200 WSL
    Valentin nap alkalmából visszatérünk erre a témára. Minden ami a párkapcsolathoz tartozik, van-e, nincs, működik-e vagy éppen befejeződik, következő szintre lépés. Azon belül is a szeretet befogadása lehet egy központi téma. Be tudjuk-e fogadni, történik-e áramlás. Férfiak, Nők, Párokat is szeretettel várunk.
    Jelentkezni a kinehajni@gmail.com emailen címen lehet.
    3 hely van állításra, energia csere: 90 € és pár hely résztvevőnek 45 €. Pár esetén 140 €  ( nem 180 €)
    Ha van témád amire szeretnél állítani, de más mint a megadott, jelezd nyugodtan!
  • Női Év Kerék online női folyamat magyarul
    Van egy ritmus. Belső ritmus és külső ritmus. Sok sok évvel ezelőtt a Nők érezték és követték ezt ritmust amely harmóniát és elfogadást hozott életükbe és a közösség életébe. Mindennek meg volt a maga ideje. Ezek a mély magok még most is élnek bennünk, és arra várnak hogy felfedezzük őket. Egy utazásra hívlak, amelyben kapcsolódunk évszakokkal, külső és belsővel, az évszakok kincseivel, az adott évszak női archetípusával és az időszak testi, lelki vonatkozásával, mikor minek volt az ideje és azt hogyan tudjuk a mai világunkra/ életünkre formálni. Visszakapcsolódunk egy ősi bölcsességhez és organikus ritmushoz és mi magunk találjuk ki, hogy ezt hogyan tudjuk ebben a korban használni. Mi segít gyökeret ereszteni, növekedni, virágozni és termést hozni.
    4 találkozónk lesz: Imbolc – a tavasz megnyitása, nyár, ősz és természetesen a téllel zárunk. Pontos időpontokat később fogom megadni, de mindegyik a kelta évkerék egy jeles napjához fog kötődni. Egy egy alkalom 90-120 perces lesz, Zoom-on és csak a csoport számára visszanézhető lesz, ha nem tudsz jelen lenni. 
    A részvétel semmilyen vallási és filozófikus elköteleződést nem igényel, a Női létre, természetre és Őseink megfigyeléseire épül, nem vallási nézetekre! Ezenkívül az alkalom fontos része a közösség és a tér tartás.
    Az Év kerék energia cseréje: 120 €  – 4 alkalom + felvétel
    Jelentkezni január 30ig lehet és február 1.-én indulunk.
    Érdekel, de nem online? Jelezd bátran, és ha összegyűlik egy szűkebb elkötelezett kör, akkor egyeztethetünk arról, hogy az milyen keretek között működhet.