FeelGood

Nr1 ok amiért nem haladsz úgy ahogyan szeretnél

2 hete átszerveztem a napjaimat, hogy legyen időm tényleg kapcsolódni magammal.
Leültem és erőt vettem magamon, hogy ne olvassak, vagy más program kérdéseire válaszoljak, hanem tényleg magammal találkozzak ott és abban, amiben vagyok. (Ebből egyébként úgy érzem, hogy egy coaching program van születőben).
Azzal kezdtem, hogy leírtam hogy mi az amit szerintem meg kellene csinálnom, minden ami a fejemben volt a SHOULDok ( KELLek) és úgy éreztem, hogy most már ki kell hánynom magamból.
El tartott egy ideig… és kb a felénél elkezdtem érzékelni valamit ami egyrészről nagyon elszomorított és ugyanakkor felszabadított: kiről szól ez?
Mert azt éreztem, hogy NEM rólam.
Persze valahol rólam, és azt is tudom, hogy a javamat szolgálná… de közben pedig teljesen összenyom.

Összeszámoltam: 63 dolog volt a listámon. (Megjegyezném még egyszer, hogy ezt a listát egy intuitív gyakorlatként csináltam, nem azért hogy a felsorolt pontokat majd kipipáljam).

63!

És ez is azért mert egy 25 perces idő limitet állítottam magamnak.

63 – túl sok, túl nagy nyomás, semmi köze a realitáshoz és ahogy elkezdtem érezni, igazából az IGAZI ÉNEMhez sincs köze, mert az nem akarhat magának rosszat. Az nem akarhat magának ilyen nyomást, őrületet és összeroppanást a terhek alatt.

És ezzel nem vagyok egyedül!

A munkám minden formátumában ezzel találkozok: túl sok KELL és túl kevés idő. Én pont ebben segítek, hogy RÓLAD szóljon az életed. Természetesen magamat is folyamatosan ebben terelgetem és terelgetnek engem is a segítőim.

Azonkívül, hogy túl sok Kell van és túl kevés idő, a legnagyobb „probléma” az a FÁRADTSÁG.

Idegrendszeri, testi, lelki vagy mind3 együtt.

És itt van az ördögi kör. Ahogy ezek egymás farkába harapnak.

A Nr. 1 ok amiért nem haladunk úgy ahogyan szeretnénk az a FÁRADTSÁG.

A jó hír azaz hogy ebből van kiút! Természetesen a kiútnak valami MÁSnak kell lenni, mint amit eddig csináltál.
Ha ugyanazt próbáljuk újra és újra, de nem a várt eredményt hozza akkor nem jó helyen járunk… És természetesen az idegrendszer nem szereti az új dolgokat… és mindannyian szeretnénk egy gyorsabb és rövidebb utat.

Ha először lehetőséget teremtünk a fáradtság kipihenéséhez legyen az idegi vagy fizikai: az igazi gyógyuláshoz, utána a változás, az átalakulás könnyebben megy, mert van táptalaja. Meddő földbe hiába vetünk magokat.

Én mindig arra a tanulságra jutok magammal és a vendégeimmel kapcsolatban is, hogy az első lépés a vitalitás, legyen életerőnk, életenergiánk. Ezt a lépést nem szabad kihagynunk. Persze ez nem annyira izgalmas és csillogó mint esetleg a többi célunk, de ez az alap. 

Az alap meg sokszor nem csillog, a föld alatt van, láthatatlan. A jó alaphoz minőségi anyag és idő kell. Ha van, nem foglalkozunk vele, ha nincs akkor meg omladozunk.
Új alapokat építeni egy nagyon jó alkalom nagy változások és átalakulások előtt.

Kedves Hírlevélolvasó mit jelez a tested a fáradtságra? Ha van benned fáradtság miben gátol meg?

Csináld meg ezt a gyakorlatot, hogy 25 perc alatt leírod hogy mi az amit kellene csinálnod, minden ami a fejedben van, hogy X, Y dolgot kellene (lomtalanítani, diétázni, valamit tanulni, kedvesebb lenni….) és érzékeld, hogy mit érzel közben! Számold meg mennyi dolgot sikerült papírra vetned. Mit érzel, ha erre a számra ránézel?

Hajni

Októberi programok

Közeleg az év vége és a természet ciklusával menve az elengedés és befelé fordulás időszaka. Tökéletes az alapozáshoz. Habár január elseje csak egy dátum, sokan kötünk hozzá egy új kezdetet. Ha most vágsz bele egy 90 napos önfelfedező útba akkor 2023ba már az új alapjaidat viszed bele! Ha rezonálsz ezzel, küldj egy emailt!

Veszteség & halál állítás workshop

Október 22 Szombat 09:30- 13:30
A veszteség és halál témáját járjuk körbe illetve gyakorlatokat használunk ennek megértésére, elfogadására. Még folyamatban lévő gyász, feldolgozatlan gyász, veszteségek: abortusz, vetélés, szülés veszteség, halál megjelenhetnek, mint témák. A veszteség témájában lehet hogy sok mindent megfogalmaztunk, kimondtunk már magunknak, de nem tudtuk megérezni. Vagy épp fordítva nagyon érzünk, de nem tudjuk szavakba önteni. Az állítás erre egy nagyon jó eszköz, ami rálátást nyújt és beindíthatja a még letapadt rétegeinket. Addig amíg a halált el nem fogadjuk, élni sem tudunk igazán. Egy nagyon hatásos és ugyanakkor gyengéd, trauma informált munka.
Kis létszámú intim csoporttal dolgozom, a helyek limitáltak.
További információ itt

Puhaság, női erőnk előhívása mozgás & lélek simogatás & mindset kényeztető őszi hétvégi elvonulás Limburgban
November 18-20 2022 
részletek emailben.