FeelGood

Veled lehet beszélni erről?

Ma rövid leszek 😊 Van ilyen is, és kell ilyen is.


Van olyan ember, akivel lehet beszélni a halálról és van olyan, akivel nem. 

Én az előbbi csoportba tartozom (ha eddig ezt nem tapasztaltad volna még). 

Ez a fajta kapacitásom, nyitottságom sok tapasztalásból és ezek átdolgozásából ered. Sok munkám van benne, de úgy érzem, hogy megérte. Felszabadított bennem dolgokat és békét hozott az életembe sok szinten.
Ezenkívül skorpió az aszcendensem és ez a jegy abszolút nyitott a mély kérdésekre, a misztikumra.

Ezek a munkák már abszolút összefonódnak, összeforrtak bennem, nem tudom szétszedni, hogy mi honnan jön pontosan, de számomra az igazi áttörést és integrációt megint csak az állítás hozta. Sokat számít a saját terápiás munkám és a sámánizmussal, illetve természettel való kapcsolódásom, munkám.

A fájdalomnak, gyásznak, veszteségnek igazán teret tartani úgy lehet, ha ezeket már átdolgoztuk magunkban és nem akarunk menekülni előle vagy projektálni.


A munkámban nagyon sokszor találkozom azzal, hogy ez nem tud jönni a családtól, vagy a barátoktól. Várnánk, ezt szeretnénk, de ez nem megy mindenkinek.
Ezt elfogadni nehéz és nagyon jól ismerem ezt az érzést. Sok-sok év kellett hozzá, mire megértettem és elfogadtam, hogy a hozzánk közel állóknak legyen az barát, vagy családtag, nehéz minket szomorúnak látni, nehéz a fájdalom mellett ott lenni és átengedni. Aki szeret, azt szeretné, hogy jól legyél, fel akar vidítani, vagy önmagában nem tud szembenézni a fájdalom vagy a múlandóság jelenlétével.


Ilyenkor jönnek a „majd lesz másik”, „Isten akarta így”, „ az idő mindent begyógyít”, „ ne keseredj már úgy el”…

De szeretném megjegyezni, hogy a mi generációnkban azért ez már változik és megjelennek a „nem tudom mit mondjak”, mert hogy sokszor tényleg nem tudjuk mit mondjunk. Sőt lehet, nem is kell semmit mondani csak teret tartani.

Még mindig vannak kultúrák, ahol „tudnak” gyászolni, ahol van helye és ideje a gyásznak. Mi egy ’picit’ elveszítettük és rajtunk múlik, hogy amit lehet visszahozzunk.

Mert ez is az ÉLEThez tartozik, ez is a TELJESSÉGhez tartozik.

Én így ősszel ezeknek a témáknak szoktam helyet adni, teret tartani.

Kedves Laszlo van valami, ami a gyász vagy veszteség témájával kapcsolatban dolgozik benned?

Hajni

Egyéni mozgás, gyógytorna órák, mentoring és coaching újra elérhetőek, várlak szeretettel!

Októberi programok

Veszteség & halál állítás workshop

Október 22 Szombat 09:30- 13:30
A veszteség és halál témáját járjuk körbe illetve gyakorlatokat használunk ennek megértésére, elfogadására. Még folyamatban lévő gyász, feldolgozatlan gyász, veszteségek: abortusz, vetélés, szülés veszteség, halál megjelenhetnek, mint témák. A veszteség témájában lehet hogy sok mindent megfogalmaztunk, kimondtunk már magunknak, de nem tudtuk megérezni. Vagy épp fordítva nagyon érzünk, de nem tudjuk szavakba önteni. Az állítás erre egy nagyon jó eszköz, ami rálátást nyújt és beindíthatja a még letapadt rétegeinket. Addig amíg a halált el nem fogadjuk, élni sem tudunk igazán. Egy nagyon hatásos és ugyanakkor gyengéd, trauma informált munka.
Kis létszámú intim csoporttal dolgozom, a helyek limitáltak.
További információ itt

Puhaság, női erőnk előhívása mozgás & lélek simogatás & mindset kényeztető őszi hétvégi elvonulás Limburgban
November 18-20 2022 
részletek emailben.