FeelGood

Mindannyian ugyanazt akarjuk

Nem rég részt vettem egy (online) női körön, ahol kiscsoportokra szét lettünk osztva és így tudtunk mélyebben kapcsolódni egymáshoz. Az volt a feladat, hogy megosszuk, hogy ki miért van itt, mit szeretne. Az egyik Nő társam alaszkai, talán korban hasonló mint én, egyedül él, félig indián, félig pedig a kolonizáció gyermeke; a másik Nő társam húszon éves, nem emlékszem melyik államban él, dél amerikai gyökerekkel. Semmi közös nem volt bennünk, 2 dolgot kivéve: NŐK vagyunk és TELJESEN UGYANAZOKRA A DOLGOKRA VÁGYUNK.

Elfogadásra, befogadásra, meghallgatásra, egy térre, ahol megnyílhatunk, kapcsolódhatunk, gyógyulhatunk, egy térre, ahol nem érezzük, hogy kilógunk a sorból.

Aztán visszakapcsolódtunk a nagyobb csoportba és megosztottuk élményeinket, és ez az érzés csak sokszorozódott, mert kb minden csoport ugyanarról számolt be.

Elképesztő, hogy mennyire mások vagyunk és ugyanakkor ugyanazon dolgokra vágyunk mélyen legbelül.
Elképesztő, hogy krónikus meg nem értettségben és bizonytalanság érzésben élünk.

És ha sokunkban ez az érzés van, akkor igazából meg is van a válasz: ezen vágyaink és igényeink mentén kapcsolódhatunk.

Mindenkinek más -más részének felvállalása okoz nehézséget. Nekem például a gyógytornász identitásom után, ami mindig is holisztikus személetű volt, egy ideig jól be tudtam emelni, aztán éreztem, hogy tágulnék, de nagyon nehezen megy a “spirituális énem” megélése: a papnő, istennő, aki énekel, aki táncol, aki dobol, aki kártyát húz, aki sóhajt, hörög, ölel, sír… Bennem van/ volt a félelem az emberek ítéletétől.

Tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Többen vágyunk arra, hogy megéljük spirituális énünk, kreatív énünk, bölcs asszony énünk és még sok sok más részünk.

Sok felől jön ez. Egyrészt a gyermekkorunkból, mennyire fejezhettük ki önmagunk, mennyire élhettük meg ösztönös részeinket, hogyan mentünk át betegségeken, mennyire kapcsolódhattunk a testünkkel. Én például antibiotikumokon nőttem fel, traumatikus orrmandula kivétellel, aminek a sérüléseire csak az utóbbi 1 évben jöttem rá, születés után elválasztottak Anyámtól, másik szobában “pihentem”, időre “mehettem hozzá” és ezek után, hogy nem sikerült szoptatni, nem csoda.
Ezek nem segítenek a testünkkel, lelkünkkel, intuíciónkkal, fentebb említett női részeinkkel kapcsolódni. Ha megnézem a Lányaim, akkor ők már más alapról indulnak: nincs antibiotikum ( csak ha valóban kell), viszonylag békés születés, szoptatás, ha lehet homeopátia, természetes táplálék kiegészítők, kopogtatunk ( EFT), beszélgetünk, állítunk, dobolunk, égetünk, táncolunk ( és persze közel sem vagyunk tökéletesek!). Számukra már más (lesz) elérhető, ez normalizálódik. Legalábbis itthon.
És a nagy világban, ott a másik réteg, a kollektív trauma, hogy az elmúlt sok száz évben, mennyire volt biztonságos a nőieségünkkel kapcsolódni, bölcs asszonynak lenni, gyógyítónak lenni, boszorkánynak lenni…
Sajnos ez még mai napig nagyon terhelt, habár az átalakulás történik.

Szóval, mélyen legtöbben ugyanarra vágyunk. És még többre….

Te is rezonálsz ezekkel a vágyakkal? Mit tennél még hozzá?

Júniusi programok

Nyári Napforduló Női Kör – ünneplés és a Nap erejének megtestesülése
június 21. kedd 18:30-20:30/ 21:00 Avenue Paul Hymans 99 / Ha valamilyen oknál fogva szeretnél részt venni, de online, kérlek jeled számomra!/

Nők évezredek óta gyűlnek össze körökben, és most arra hívlak, hogy Te is csatlakozz!
A nyári napforduló az év felezőpontja, és a nyár kezdetét ünnepeljük. Szintén a legmagasabb energia ponttal rendelkező nap, és az új kezdetek ünnepe.
Ünnepeljük a Nap erejét is, amely fényt és meleget hozva segít átalakítani a félelmet és az aggodalmat. Öröm- és Életerőt hívunk, hogy érezzük magunkat, testünket, erőnket.
Intim megosztó kör és Solar Plexus jóga, légzés és dob, dal, zene
Ára: 50 €

Apa – család és rendszerállítás workshop
Június 18. szombat 09:30-13:30, Avenue Paul Hymans 99, Férfiakat is szeretettel várok most!

Az anya archetípusa után az apa archetípusát és az energiáját vizsgáljuk. Az apánkkal való kapcsolat, apánk elérhetősége vagy jelenléte, kapcsolatunk a hatalommal és tekintéllyel és természetesen a partnerünkkel.
Egy felfedező útra hívlak, hogy az apafigurával és energiával dolgozzunk, megtaláljuk blokkjainkat, sebeinket, visszahelyezzük a darabokat a helyükre, esetleg elbúcsúzunk. Fejezetek lezárása és újak nyitása. Biztonságos és nyitott körben fogunk beszélni az apa számos nyilvánvaló és kevésbé nyilvánvaló oldaláról. Ezután konstellációkat fogunk készíteni ebben a témában. Te döntöd el, hogy mit szeretnél felfedezni, dolgozni. Számos lehetőség kínálkozik, és segítek természetesen.
Minden állítás hozzáad a saját élményeid mellé is.
Fontos megjegyzés: a munkám trauma informált, és lehetőséget adok arra, hogy szabályozd magad. Az a szándékom, hogy biztonságos teret tartsak neked, a gyógyulásodnak és a kíváncsiságodnak. Lépésenként haladva, a Te tempódban.
Ha rezonálsz vele, várlak nyitott szívvel!
Ára: 90 €
Kis intim csoportokat szervezek, maximum 4 fő
Foglaljon helyet: kinehajni@gmail.com