FeelGood

Nők, akiktől tanulhatunk 1.

Még 3 hírlevél maradt ebben az évben (utána 3 hét szabadság az írásban) és már egy jó ideje fontolgatom, hogy egy sorozatot összeállítok olyan interjúkból, amelyek nekem sokat adtak.

Nehezen is találom meg a jóleső középutat, hogy miről is írjak. Érzem, hogy sok fontos témához még nem elég erős a hangom és a lelkem. Szerencsére találtam viszont olyan nőket, akik tőlem ebben sokkal előrébb járnak és igen hitelesnek érzem mondandójukat.

A célom ezzel a sorozattal és az életben az, hogy meghalljuk és lássuk egymást; a megosztottság helyett a békét keressük, legyünk kíváncsiak a félelem és a bírálat helyett. Megértsük, hogy az élet kiszámíthatatlan, nem kontrollálható teljesen, bármennyire is szeretnénk, és hogy ez az időszak az életünkben nagyon kiszámíthatatlan. Ami tegnap igaznak tűnt ma már nem biztos, hogy az. Ezért még inkább fontos, hogy kapcsolódjunk önmagunkkal és megtaláljuk a reményt és békét magunkban.
A trauma, a félelem, a szorongás fekete- fehér gondolkodásra kényszeríti az elmét, pedig az ÉLET ettől MINDIG de MINDIG sokkal komplexebb.

Settling in to the unsettling.

Az interjúk, amiket hoztam angolul lesznek; sajnálom, hogy nem magyarul szólítottak meg.
Viszont az első Nő magyar vonatkozású: Edith Eger.
Nem olvastam még a könyvét, de nagyon szeretném. Ezt az interjút én végig könnyeztem míg Isabelle lányom ruháit válogattam és rendet raktam.

Edith a reményről, a döntés szabadságáról, a lélek szabadságáról és az együttérzés (compassion) fontosságáról beszél az Auschwitz-i koncentrációs tábor túlélőjeként.

„The concentration camp is in your head!”

Az agyam leold, a testem befeszül mikor csak rágondolok, hogy mit kellett átélnie; és a szívem, az elmém feléled, hogy hogyan fordította ezt át.

YouTube

Spotify

Csak remélni tudom, hogy neked is erőt, reményt, inspirációt hoz ez a sorozat. Kérlek oszd meg velem, hogy mi volt az, ami téged megragadott az interjúban!

További inspiráció: Miával folytattuk az öregedés – bölcsülés témáját az AMA oldalán, itt nézhetitek visszahttps://fb.watch/9vljP9c-Os/