FeelGood

Engedjük-e egyáltalán, hogy könnyű legyen?

Az óra átállítás után csütörtökre sikerült is az új idő szerint újra korán kelni…. 😊
Viszont még mindig nyikorog a lépcső… és fenn hagytam a gépem, pedig írni akartam reggel. Annyira vicces, mikor lejövök, nyúlnék a szokásos dolgokhoz és rájövök, hogy oh nee fenn hagytam…. És akkor inkább nevessek ezen vagy engedjem el, mint bosszús legyek. Mert felmenni az emeletre nem opció 😊

Visszakanyarodok a „könnyű neked”-hez és átfordítom.
Mennyire tudjuk megengedni, hogy valami könnyű legyen?
Amikor valami könnyen jön, könnyen sikerül, ha nem figyelünk, még majdnem hogy bocsánatot kérünk, mentegetőzünk, igazolunk, tompítunk…. Ez nem akarat kérdése, jön default-ból azaz alapból. Szintén egészen addig amíg el nem érünk oda, hogy álljon már meg a menet…EZ NEM GOND!
Az nem gond, ha könnyen teherbe estél, az nem gond, hogy egyből megkaptad azt a pozíciót amire vágytál, az nem gond hogy alapból vékony testalkatod van és annyit ehetsz amennyit akarsz….
Elfogadható ez, beemelhető ez, hogy lehet valami könnyű?

A másik oldala ennek az, amikor benne vagyok valami jóban és elkezdek gyanakodni, hogy igaz ez? Mikor fog ez elromlani?, valami nem stimmel….
Jó a főnök, jó a csapat, a szerelmem tényleg szeret és támogat, jól keresek és nem gebedek bele… lehet ilyen?

Ha jól megnézzük mindkét oldal oda pörög vissza, hogy elég jó vagyok-e, megérdemlem-e, engedem-e, hogy valami könnyen menjen.

Nagyon sok közmondásunk van, ami belénk égett. Pedig elég durván megkérdőjelezendők.
A sikerért keményen meg kell dolgozni.
Pénz nem terem a fán (mondjuk valóban nem).
Könnyen jött könnyen megy.
Olyan jó, hogy igaz sem lehet.

Mik tapadnak a sikerhez, könnyedséghez, érdemhez? Mennyire tudjuk ezt tárgyilagosan (ez így alakult és kész) nézni, vagy személyesen (biztos az én hibám/ nem vagyok elég jó) venni?

Sok-sok kérdés van bennem ezzel kapcsolatban. Benned, kedves Olvasó?

Én aktívan körülbelül 2-2,5 éve foglalkozom ezzel, hogy megkérdőjelezzem ezeket a beidegződéseket, közmondásokat. Azóta óriási sokat változott az életem pozitív irányban, hogy hogyan érzem magam és hogyan élek meg dolgokat és miket tudok befogadni.
Ennek egy jó nagy része a női minőségek beemelésével jött (ami nekem nem jött ám ösztönösen, fullra tanulnom kellett és még kell is): lágyság, elfogadás, befogadás, engedés.
A másik része az inter- és intragenerációs traumák tudatosításával és gyógyításával.
Újabb és újabb rétegek bukkannak fel, amiket érdemes a fényre hozni és átfesteni. Átírni, hogy lehet hogy ez még a női őseimnél igaz volt, de engem ez már nem szolgál. Vagy akár anyai, nagymamai mintákat átírni.
És a harmadik része, aminek éppen a közepében vagyok, az a központi idegrendszer gyógyítása, hogy ne kapcsoljon be úton útfélen és riogasson, hogy lenyugodjon és valóban érezzem, hogy biztonságban vagyok. Például leírhatom ezeket a hírlevélbe, és nem halok bele, ha valaki ezzel nem ért egyet, megítél, bírál…, ha szabadságon vagyok akkor tényleg azon vagyok és nem rágom magam azon, hogy mit szól XY ha nem válaszolok, hogy OK, hogy nem dolgozok minden este mert a családommal is szeretnék lenni, holott az emberek munka után érnek rá, igen ezzel veszítek klienseket, igen van aki ezt bírálja és ez rendben is van, nem halok bele, sőt virágzok benne. A nem halok bele kifejezést direkt használom, ugyan is a primitív agy, túlzóan sokszor azt üzeni számunkra, hogy bizonyos dolgok veszélyesek, amik akár az életünkbe vagy az állásunkba vagy a hírnevünkbe vagy a státuszunkba is kerülhet.
A központi idegrendszer gyógyítása erről szól, hogy ezekre az ösztönös reakciókra, igaznak érzett veszélyekre jobban rálássunk és valóban el tudjuk dönteni, mikor mit vállalunk be és hogyan.  

Kedves Olvasó lehet neked könnyű?
Ismerős neked ez a három terület?
Melyikről szeretnél többet tudni, hallani, tapasztalni?
Oszd meg velem kérlek emailben, kommentben!

Ez lesz a második húsvétunk a legtöbbünknek másképpen, mint eddig, bár a második alkalom szokást teremthet. Van mihez visszanyúlni. Én békét kívánok a lelkekbe, életerőt a testekbe, derűt az elmékbe!
Ezzel a cukisággal kívánunk derűt: Hótappancs a 9 hetes nyuszink. (Nem, nem húsvéti nyúl, már 3 hete gazdik vagyunk és hosszútávra tervezünk)

April workshops / Áprilisi workshopok

Mobility & Resistance strengthening training Part 2

15th April Thursday 19:00-20:00 Zoom Live

As I promised the second part with different exercises: focus on Back & legs
30 minutes full body strengthening with elastic band ( You can do without band, or you can borrow one from me)
Mobility & Hamstring and hip stretching

ENG, Men & Women
Price: 35€ (including the recording for your home practice)

Sign up: info@hajnierdelyi.com

(RE)Claim your personal power workshop – Solar plexus New date & plans!


24th April Saturday 14:00-15:45/16:00 Zoom Live & if the weather is ok in person outside in my garden ( stream & Live)

How do you relate to your own self? What kind of identifications you have? Where is your vitality in this strange period of time?

If you are looking for a safe circle to reinvent yourself and get connected to your personal power and purpose! This is for you!

The 3rd chakra, solar plexus liberation, connection. Discover, explore and reinvent your personal power!
Vitality, self – esteem and our purpose source.
Practical tools, information, Yoga practice, embodiment, relaxation & safe circle to unblock and balance our 3rd chakra

ENG, only Women
Price: 55 €, early bird price 45€ till 12.04.2021
Please let me know if you really want to come but the date is not ok for you!

Sign up: info@hajnierdelyi.com