FeelGood

Érzem az ellentmondást

Itt Belgiumban most kezdünk egy újabb 3 hét „szabadság” kört, eufemisztikusan húsvéti szünet néven ( Easter Pause). 1 év alatt teljesen átértelmeződött a szabin lenni, „nyaralni” fogalmai.
Na, de nem is erről akartam beszélni, hanem a fontos dolgokról, ebben a hónapban (áprilisban): a munka-élet egyensúlyról, változásokról, értékeinkről.

Jól ismerem a „könnyű neked pillantást”, évekig be is dőltem neki és elhallgattam, bocsánat kérően visszapillantottam, elszégyelltem magam….


Millió témában előjött ez: magyar-belga élet, van gyerekem – nincs gyerekem- „csak” két gyerekem van, párkapcsolatom milyensége és természetesen a munkámban – mennyit dolgozom, mennyi időm van és nincs főnököm…..

Az érdekes az, hogy gyakorlatilag 90 %-ban ezek olyan dolgok amiket ÉN VÁLASZOTTAM és nem volt könnyű meghozni a döntést, vagy eljutni egy bizonyos pontra.
Senki nem mondta vagy pillantotta hogy könnyű neked mert kék a szemed vagy földművelő családba születtél….


Én választottam más országot élni, szakmát amit tanulok, nyári munkát hogy legyen pénzem diákként, választottam párt és utána azt hogy dolgozunk a kapcsolaton ameddig lehet, vérrel verejtékkel hogy legyen/ legyenek gyermekeim.
Azt is én választottam, hogy vállalkozó leszek, azt is, hogy tovább képzem magam, azt is hogy a napi 12 óra munkát már nem akarom. Azt is, hogy szeretném a gyerekeimet felvenni az iskolában és a délutánt együtt tölteni, azt is hogy van szabadnapom amin töltődhetek, háttér munkát végezhetek, könyvelhetek….

És egyik sem jött egyből, mind évek munkája, tudatosítása, következetes (vagy épp következetlen) döntések sorozata. A konvenciók megkérdőjelezése, befelé figyelés, értékeim tudatosítása és próbálni aszerint élni.


Minél idősebb vagyok, egyre jobban merek a saját értékeim, vágyaim szerint élni és igen, könnyű nekem.
Egy ideje, ha ezen az úton jársz, valóban könnyebb.
Elkezdeni, kitartani, befelé figyelni kezdetben nehéz.


Büszke vagyok arra ahol vagyok, ahonnan jöttem, amit átéltem, túléltem és folyamatos course correctionben vagyok, ha érzem hogy valami nem jó. És persze hogy mindig van valami, VÁLTOZUNK, az ÉLET is változik, a gyermekeim igénye is változik….

És igen, érzem az ellentmondást amikor valaki corporate worldben dolgozik napi sok órát, vagy segítség nélkül és / vagy jelen lévő apa nélkül nevel gyermeket/gyermekeket, vagy aki nehéz párkapcsolati helyzetben van, vagy rájött hogy ez nem működik, aki gyászban van…. és akkor jövök én a házi feladattal, relaxációval, mentoringgal, jógával…. 

HALLOM. ÉRZEM. LÁTOM.

De ha én is ki vagyok égve, én is túl vagyok terhelve, ha én is válságban… akkor nem tudok segíteni, akkor nem tudok húzni, akkor nem tudok motiválni, akkor nem tudok teret tartani!
Ezeket úgy tudom, hogy MÁR MEGVÍVTAM a saját harcaimat.
És mindig van amiben éppen vívom, azokban tényleg nagyon igyekszem hiteles maradni, hogy hol tartok.
Ezeket úgy tudom, hogy felelősséget vállalok magamért.
Ha meg akarsz tanulni japánul, akkor olyan tanárt keresel aki legalább közép szinten beszél japánul, nem?

Ha valaki ugyanúgy napi 10 órát dolgozik, szenved hogy rossz anyának érzi magát, kikészül a főnökétől, mások érdekeit a sajátja elé helyezi, boldogtalan a párkapcsolatában, az az ember nehezen tud emelni, más perspektívát mutatni.

Szóval voltam mindegyikben: napi 12 óra munkában, kapcsolati krízisben, kilátástalanságban, gyászban, önkeresésben… És még biztos leszek is.

És én olyan emberekkel szeretek dolgozni, akik eljutnak oda, hogy változni szeretnének. Nem szeretnének fájdalomban élni, szabadon akarnak mozogni, szabadon szeretnének szülni, valami jobbat akarnak az élettől, elég jó anyává válni, levegőt kapni, élvezni, újra definiálni önmagukat és életüket.

Sok nővel beszélgetek, akik jól ismerik ezt a pillantást.
Sőt én is át szoktam kerülni a másik oldalra és ezt érezni, hogy könnyű a másiknak, akkor észbe kell kapnom, és visszatérni a saját erőmhöz. (Én leginkább akkor triggelődök be és sajnálom magam, ha valaki az apjáról beszél: segít, milyen nagypapa… Az enyém meghalt mikor 17 éves voltam, ilyenkor belehasít a szívembe a hiánya…)

És Te?
Miben kaptál/ kapsz könnyű neked pillantást vagy „beszólást”?
Mit érzel olyankor? Magadénak érzed az életed, döntéseid? (owning your story)
Hajlamos vagy elszégyellni magad (shame & guilt) vagy büszkén vállalod a sikereid?
Van olyan terület az életedben amin változtatni kellene? Mi az? Készen állsz rá, hogy változtass?

„Too many of us are not living our dreams because we are living our fears”
Les Browns

Ajánló:

  • Zsuzsi barátnőm ajánlására hallgattam meg ezt a podcast epizódot, amelyet több szempontból is idevágónak tartok. Bátorságlabor Hesnával – Pál Feri rész.
    Elsősorban azért mert jó volt hallani ahogy Pál Feri atya is hasonló elvekre épít: ő a felelős azért mennyit bír, milyen minőségben jelenik meg… És még nagyon sok más érdekes dolog, mit élt meg a betegség alatt, hogyan változott, szorongás – agresszió tengely (fantasztikus!).
    Bátorságlabor Hesnával
  • Rövid videó a nőkről: Celebrating Women’s History Month
    Emelő, inspiráló
    Celebrating Women’s History Month

April workshops / Áprilisi workshopok

Mobility & Resistance strengthening training Part 2

15th April Thursday 19:00-20:00 Zoom Live

As I promised the second part with different exercises: focus on Back & legs
30 minutes full body strengthening with elastic band ( You can do without band, or you can borrow one from me)
Mobility & Hamstring and hip stretching

ENG, Men & Women
Price: 35€ (including the recording for your home practice)

Sign up: info@hajnierdelyi.com

(RE)Claim your personal power workshop – Solar plexus New date & plans!


24th April Saturday 14:00-15:45/16:00 Zoom Live & if the weather is ok in person outside in my garden ( stream & Live)

How do you relate to your own self? What kind of identifications you have? Where is your vitality in this strange period of time?

If you are looking for a safe circle to reinvent yourself and get connected to your personal power and purpose! This is for you!

The 3rd chakra, solar plexus liberation, connection. Discover, explore and reinvent your personal power!
Vitality, self – esteem and our purpose source.
Practical tools, information, Yoga practice, embodiment, relaxation & safe circle to unblock and balance our 3rd chakra

ENG, only Women
Price: 55 €, early bird price 45€ till 12.04.2021
Please let me know if you really want to come but the date is not ok for you!

Sign up: info@hajnierdelyi.com