FeelGood

Bezárva éreztem magam és ez újra teret adott

Reggel 06:31 van, sötét van és rázza a redőnyt a szél. A testemben egy jól eső fáradtság, izom érzet árad szét, és a fejem a legtisztább ami csak lehet a nap folyamán.

Február végére megértem egy változásra, változtatásra. Már rég óta szemeztem vele, de annyira lehetetlennek éreztem, hogy kb már 2 éve halogatom. És őszintén, úgy éreztem, hogy ez nem nekem való, de ha valaki áradozott róla, teljesen betriggelt, hogy nekem miért nem megy.
Na, de nekiveselkedtem, kutattam egy kicsit és március 1. hétfővel belevágtam a sikeres emberek egyik fő szokásába: a KORAI KELÉSBE.

Nem pörögtem túl, egy kísérletnek szántam, nem tettem magamra olyan nyomást, hogy akkor egész életemben ezt fogom csinálni, abban sem voltam biztos, hogy fel tudok kelni.
Első nap annyira jól ment, hogy szinte el sem aludtam, úgy izgultam, 05:18kor úgy keltem fel, hogy én nem várom meg most már az órát (05:45). Ez azért többször nem fordult velem elő, hogy jóval hamarabb felkeljek. Szerdát és a hétvégét pihenőnapnak hagytam, akkor ágyban maradtam, ami nagyon jól esett. Volt amikor nem csörgött az óra és csak a szokásosnál fél órával előbb sikerült felkelnem. Tehát nincs benne (még) über nagy rendszer és jelenthetem így is működik!

Az első nap akkorát dobott rajtam, hogy úgy éreztem, hogy ha ez az egy nap sikerült, már megérte.

Újra éreztem az erőm, kontrollt, teret, nyugalmat, szellősséget.

Éreztem, hogy kezd vége lenni egy időszaknak, amikor is a gyerekeim/ munka… külső körülmények határozzák meg, hogy mikor kelek és hogy alszom. Végre én döntöttem el!

És hogy mit csinálok?
Halkan felkelek, csak a felsőm átcserélem és lejövök a földszintre a nyikorgó lépcsőn, meleg citromos víz, 15-30 perc work out/ mozgás, 10 perc vezetett meditáció, napom átnézése, 3 legfontosabb dolog átgondolása és ezután már szabad program.
Most neked írok, de néztem már masterclass-t, írtam naplóba, sütöttem mandulás reggeli egészséges kekszet (bár szeretném világossá tenni, nem azért kelek föl, hogy a gyerekeimnek vagy a családnak készüljek) vagy éppen ültem és azon különleges érzés járt át, hogy mindegy mit csinálok.
Így beveszem a reggeli vitaminjaimat is. Ugyanúgy reggelizem, azt nem tettem hamarabbra 08:00-08:30 között (kávét sem iszom csak ekkor).
A legjobb az egészben, hogy nem vagyok álmos! Eddig délután 3-5 között azt éreztem elalszok, most nincs ilyen, ez nekem szinte hihetetlen élmény.
Jelenleg 05:45-kor kelek fel és este 9 -10 között megyek aludni, de volt hogy elaludtam 8kor.
Ha reggel nem kelek fel, fáradtabbnak érzem magam, na ez kiborító érzés, még sincs „kedvem” mindennap felkelni és az egész nap kaotikusabb. Ezen erősen gondolkodom, hogy a benefit akkora, hogy lehet mégis mindennap kelni kellene (a „nagyok” persze mindennap korán kelnek).

A több tér élményhez nagyban hozzájárul az is, hogy korábban fekszem, esélyem sincs telefont basztatni vagy Netflixet nézni, olvasok vagy naplót írok vagy beszélgetünk és alszok. És ez jó. Nekem nagyon megnyugtató. Az alvásom minőségén óriásit dobott.

Eddig azért nem fogtam hozzá soha, mert mindig attól féltem, hogy a gyerekeimet felébresztem, és akkor nem hogy én-idő lesz, de hajnalban itt ugrálnak rajtam.
Éppen ezért az előtte való vasárnap elmondtam az egész családnak, mire készülök, és hogy mindenki a helyén marad, Mama nem azért kel, hogy te is felkelj….. Elmondtam hogy lesz és lefektettem a szabályokat. És legnagyobb meglepetésemre a lépcsőnyikorgással együtt is működött. Oly annyira, hogy a legrosszabb félelmem már rögtön a második napon megtörtént, mind 2 a szobánkban kötött ki és ott aludt, a kicsi megébredt, de vissza is aludt, ezt nem gondoltam volna.

Ezt nem azért írom, hogy te is korán kelj. Én most jutottam el arra a pontra, hogy egyáltalán kipróbáljam és nagyon sokat ad. Nem tudom, meddig fogom csinálni, de most jó, hozzá ad az életemhez. Soha nem gondoltam volna, hogy nekem ez mehet.

Nagy gyógyulási pont még azok, hogy nem azért kelek fel, mert dolgozni kell mennem (ilyen is volt, mikor kórházban dolgoztam, illetve a földjeinken dolgoztam) és nem azért mint anyáink, hogy a családot kiszolgálják és mindent csodaszerűen elkészítsenek mire a „nép” felkel (amivel semmi gond!, ha ez örömet okoz; nekem az az egy alkalom süti sütés végtelen nagy örömöt adott, de mindennap nem csinálnám). Van valami ebben a kora reggelben.
Valami arany.
Ami mindenkinek más. Csak meg kell lelni.
Meg lehet lelni (ha itt az idő).

March workshops / Márciusi workshopok

· Freeing and owning your personal power workshop

27th March Saturday 14:00-15:45/16:00 Zoom Live
The 3rd chakra, solar plexus liberation, connection. Discover, explore and reinvent your personal power!
Vitality, self-esteem and our purpose source.
Practical tools, information, Yoga practice, embodiment, relaxation & safe circle to unblock and balance our 3rd chakra

ENG, only Women
Price: 55 €, early bird price 45€ till 12.03.2021

Sign up: info@hajnierdelyi.com