FeelGood

5 zóna az otthonodban a harmóniáért

Először is köszönöm azt a sok visszajelzést amit kaptam múlt heti hírlevél után. 💗 Öröm volt. Felért egy kis ölelgetéssel. 😊
A hírlevél témája még csak a kezdet volt, a múlt hét elég challenging lett, de ezt is túléltük. Gondolom, Te is érezted magadban ezeket az energiákat.
Egyéni szinten is, de főleg család dinamikai szinten végig kellett gondolni, hogy mire rendezkedünk be akkor az elkövetkezendő 2-4 hónapra. Ebbe már belegondolni is nagyon kemény volt.
Szeretném kijelenteni, hogy imádok tanítani, de nem a gyerekeimet és nem iskolarendszer alapon. Sikerélményem sem sok van, türelmem meg még kevesebb. Nem egy jó kombináció. 😊 És sokkal jobban szeretnék a gyermekeim anyja maradni mint a tanára. Munkám, terveim a minimumon működnek.
Nálam az egyik fájdalmas terület (pain point) ennek a kidolgozása és végiggondolása volt.
Hál istennek, ismét volt egy mentőöv, ami épp időben jött és a család egyöntetűen motiválttá vált.
Avital Present Play workshopját néztem meg, és azon indultunk el. Avital 4 gyerekkel már karantén előtt is homeschoolingot nyomott. Ez a workshop arról szólt, hogy alakítsuk a teret úgy hogy a gyerek egyedül is képes legyen játszani, ellenni. Nem volt nagy újdonság amit mondott, Montessori alapokra épül, amit részben már beépítettünk, de jó volt így összeszedve hallani, megerősíteni. A rendszer alapjaiban arról szól, hogy legyen 5 zóna: imagination zone (szabad játék, szerep játék, építés…), mozgás zóna (tér, párnák, eszközök), nyugodt zóna (fotel/kanapé, könyvek…), messy zone (szenzoros fejlesztő asztal, kézműveskedés) és fókusz zóna (fejlesztés, tanulás).
Végignézve ezt, egyértelmű volt számunkra, hogy a fókusz zóna rész nálunk hiányos, nincs kidolgozva. Hiába van íróasztal, nem működik, emeleten van a szobája, mi a földszinten vagyunk, mindent asztalt kipróbáltunk, ide-oda cipeljük a dolgokat, ki hol ér rá éppen… Radírozás mindenhol!
Úgyhogy lett egy új fókusz zóna a konyha napos részén, minden tanulnivaló rendszerezve, elpakolva. Van hely még egy felnőtt home office-ra és egy kisebb gyerek messy zone-ra. Lehet közben főzni és készülni. Lett egy helye az iskolának. Ezzel a helyére kerültek a dolgok. És lett egy dedikált kapcsolódási pont ahol akár mind a 4en tudunk valamit csinálni.
Előkerült a kép naptár a kicsinek hogy tudja mikor mi van, a pozitív pedagógia naptár – kinek mi a heti feladata, megegyezett tanulási idők. Rendszer született (eddig is volt, csak nem volt ennyire látható).
El tudom képzelni, hogy ez gyerek nélkül is fontos lehet, hogy hol és meddig dolgozom. Hogyan kapcsolok a szerepeim, feladataim között, hogyan tartom a határaim.
Az 5 zóna ajánlása tizenéves korig volt ajánlott, de megkockáztatom, hogy nekünk felnőtteknek is jó lehet ilyen zónákat kialakítani. Lehet nem 5 lesz és nem pont szerepjáték zóna… de 2-3 minimum van. Alap szinten munka, mozgás és pihenő zóna.
És íme itt van az átalakulásunk, hozott anyagból új vásárlása nélkül. 😊

Melyik zónán kell dolgoznod egyéni vagy család szinten hogy a harmónia felé haladj? Milyen zónáid vannak?

Májusi kapcsolódási pontok:

Telihold Kör 🌕 Nőknek (Full Moon Women Circle)

  • Szeretnéd táplálni a tested, a szellemed és a lelked is?
  • Szeretnél egy biztonságos és inspiráló terepet a régi elengedéséhez és a be-és elfogadáshoz?
  • Szeretnél egy olyan közösségben részt venni ahol a Nők felemelni és támogatni tudják egymást?

Egy gyönyörű, támogató, elengedő kapcsolódási lehetőség.

A Kör része:

  • Relaxáció
  • Egy adott aktuális téma körben járása
  • kontempláció és szabad megosztás, beszélgetés.

Szánj magadra 90 percet hogy Nőként kapcsolódj és feltöltődj.
Időpontja: április 8-án pénteken 19:00-20:30 Live zárt Zoom formában így bárhonnan a világból tudsz csatlakozni.
A Covid-19 ideje alatt kivételesen ehhez az alkalomhoz rugalmas fizetési lehetőség is elérhető: 35 € vagy egy önkéntes hozzájárulás.
Jelentkezni az info@hajnierdelyi.com email címen lehet.

Mama Me Time workshop – Jóga, relax & kapcsolódás Anyák napjára
Mozgás, relaxáció és csönd. Töltödés. Egy alkalom arra hogy valami Rólad szóljon és önmagad tápláld.
Egy igazi anyák napi ajándék. 🙂
Időpont: 2020. május 10 vasárnap 09:30-11:00 Zoom-on (ha más időpont igényed lenne, kérlek jelezd, igyekszem amennyire csak lehet az igényekhez alkalmazkodni)
Ár: 40 € (35 € – csoport, Feel Good Life tagoknak illetve aki heti rendszeres órára jár)
Jelentkezni az info@hajnierdelyi.com email címen lehet.

És ezen a héten is szeretettel várlak a YouTube közösségi eseményein. 😊

Mini jóga 0-4 éves gyerekeknek (10 perc) csütörtökön május 7 10:00

Jóga 5-12 éves gyerekeknek (20 perc) csütörtökön május 7 10:30

Hétzáró közös élő relaxáció (15 perc) szombaton május 9 20:30