FeelGood

3 lépéssel közelebb önmagamhoz

Emlékszel még? Múlt héten a ’szünet’ hét volt. Azaz 3 hétig írok levelet és a 4.hét pihenő.
Nekem meg kellett nézni a menetrendet, hogy tudjam hol tartok. Annyira hálás voltam magamnak, hogy terveztem pihenőt. Éreztem, hogy bele tudok lazulni ebbe a struktúrába, kapok levegőt. Alá tudok merülni és utána a motivációm és kreativitásom erőre kap. Mert van idő pihenni.

Ez az, amit én nem hozok magammal. Ez az, amit nekem tanulni kellett és folyamatosan tanulom, hogy előre gondolkodjak és tervezzek pihenő időket. Ebbe beletartozik az is, hogy reálisan mérjem fel a határaimat, egy-egy feladat/ project mennyi ideig tart és utána legyen egy feldolgozási idő.
A természetben is van ilyen időszak, nincs folyamatos produktivitás. Késő ősz és tél ennek az ideje. Úgy néz ki mintha nem történne semmi, közben pedig mégis.
Mint ahogy egy női testnek is ciklusai vannak, minden hónapban 4 fázison megy át, és ebből csak egy az ovuláció. Természetesen úton (de még mesterségesen sem) nem vagyunk folyamatosan termékenyek.
Sokáig azt hittem és nagyjából működött is, hogy a munkaszüneti napok, és nyári / téli szünet az elég, az a tervezett pihenő idő és feldolgozási idő. Aztán rájöttem, hogy ez az én esetemben nem igaz. Sokkal ciklikusabb ez ennél, a testemet, terveimet, munka szakaszaimat és az évszakokat követve.
3 lépés alapján kezdtem el kiépíteni, hogy közelebb kerüljek a valós szünet igényemhez: megfigyelés, elengedés és tervezés.
Megfigyelés:
ahogy már az előbb említettem a különböző ciklusok és ritmusok felismerése és tendenciák keresése. Ez volt az alap, hogy a realitással kapcsolódjak és a fonal, amelyre fel lehet majd fűzni az elemeket.
Elengedés: annak a bőröm alá ívódott elvárásnak az elengedése, hogy mindig termékeny, kreatív és produktív legyek. Nő vagyok, más a ritmusom és az energiám, mint egy férfi testnek. Életszakaszaimban sem tudok folyamatos produktívtást fenntartani és havonta sem. Nem várok el magamtól minden héten ugyanolyan teljesítményt. (That’s a though one.)
Tervezés: az előző 2 lépésre építve, nem maradt más hátra, mint hogy a tendenciákat, motívumokat reálisan látva a lehetőségeimhez mérten tervezzek pihenő és feldolgozási időt, illetve amennyire módomban áll a munkaterhelést és a különböző feladatokat is ezekhez igazítsam.
Tökéletesen működik? Nem. Nem tudok mindent ehhez igazítani. Vannak dolgok, amiket meg kell csinálni, nem tőlem függ a határidő. De sokkal jobban mintha ezeket az olykor kicsi lépéseket, máskor egész nagy szervezeséket olyan alapokra építem, amiben benne vagyok és figyelembe veszem a valós igényeim.

A Teliholddal elengedtem és lezártam egy korszakot, a közösségi élő gyerek és relax órák véget értek. Nagyon köszönjük, hogy velünk tartottatok, élveztük, szerettük. Használjátok szeretettel továbbra is a már rögzített órákat, azok továbbra is elérhetőek. Remélem, hogy egyre jobban vissza tudjátok venni az életet és hogy ebben az időszakban ezek az órák tudtak kapaszkodót nyújtani. ❤️
És természetesen a FeelGood TV-re érkeznek majd új tartalmak. 😊 És Te? Van tervezett pihenő időd? Mennyire állsz kapcsolatban a valós igényeiddel? Mennyire lehet ezeket most kielégíteni ezen a nehezített terepen, a Covid idején?