FeelGood

Szépség – érték, fegyver, felszínes, öröm?

Elindult az adventi kalendárium! 🎉🎉🎉
Köszönöm a sok ötletet, kérést, visszajelzést! Nagyon örültem neki. 🙏 Lent megtalálod a linkeket és a trackert, hozzá.

Szóval van kb 20- 30 jegyzetem: hang memó, telefon memó, papírcetlik témákról, amikről szeretnék írni. Ez a téma hónapok óta listámon van….
És nem is biztos, hogy olyan sokat szeretnék/ tudok erről írni, de szerintem nagyon fontos téma.

Szépség

Volt egy időszak, amikor több kliensemnél feljött ez a téma és nehézségek, önbírálat kapcsolódott hozzá elég erősen.
A legfőbb bírálat a felszínesség volt. Hogy hogy lehet körömlakkozással, sminkkel, hajfestéssel… foglalkozni, mikor sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben. Mintha lenne valami elvárás, hogy erről le kell mondani, ez egy gonosz, felszínes, önző dolog.

Értem én ezt, és hazudnék, ha bennem nem lett volna még ilyen érzés. 
De ugyanakkor szeretném, ha mi NŐK, tudnánk élni, kifejezni a szépséget. A saját szépségünket, a környezetünk szépségét. 

Igen, ez már nem a túlélés kategória.

Az egész világ arra épült, hogy nagyon nagyon sok pénzt és energiát lehet erre költeni, sok része nem környezettudatos. Ezek alól a halmok alól kell valahogy kibányászni az értéket, értékeinket.
Ne felejtsük el azt sem, hogy a szépségnek még mindig van egy sötét oldala: fegyver- csábítás, veszély, férfiak irányítása… amelyért pár száz évvel ezelőtt máglyán égtünk, legtöbbször nő társaink beárulása révén, vagy hatalmon lévő férfiak visszavágásaként.

A női szépség, erotika, szenvedély még mindig egy “fegyver” vagyis inkább erő. Szép lassan “mossuk” tisztára a rárakódott évszázados terheket. 
Aztán rájön még az áldozat hibáztatás jelensége – minek öltözik így, magának csinálta…
Anyáink áldozata, lemondása….

UHH, annyi de annyi minden, hogy ez a szerencsétlen szépség, folyamatosan túlél – nemcsoda hogy végletekbe csap át (testek/ arcok átszabása).

2 lányom van, sokszor előkerül a szépség témája. Kérdések vannak, összehasonlítások. Én úgy magyaráztam el nekik, hogy én szeretem a szépséget magamban, bennük, a környezetemben, ruháimban…Ez valami jó dolog. Számomra fontos, érték, figyelek rá. De a testem szempontjából abszolút a természetes szépség híve vagyok, van egy határ és értékrend aminél maradok. Ez az én személyes választásom. És arról is beszélünk, hogy mérlegre kell tenni, mert vannak fontos dolgok, nem mindig minden áron ragaszkodok hozzá, vannak más értékek is, egysíkú lenne ha csak erre koncentrálnánk. Valamint nem mindenki indul egyenlő esélyekkel a szépségben sem születési adottságokban, sem a kor divatja szerint, sem bőrszínben, sem anyagi keretekben amit erre költhet….

Így hogy ezt kitettük ( és még ettől sokkal többet is ki lehetne) van olyan amikor a szépségbe tudunk kapaszkodni, keretet ad, örömöt ad. 
Szóval ha egy szoptatós kismama felnőtt öröme az az hogy szép legyen a körme, akkor legyen már ez elfogadott!
Lehet hogy valakit az választ el az idegösszeroppanástól hogy elment fodrászhoz….vagy minden reggel kisminkeli magát…
Felszínes, ez? 
Igen, lehet az. Lehet kényszeres is. 
De nem mindig az!
, és néha van olyan hogy ok és ettől még nem vagyunk rossz emberek, felszínes nők, kevésbé spirituálisak… 
(Halkan megjegyzem, hogy szerintem spiritualitásnál ez pont olyan mint a pénz. Ha valaki kibékült a világgal, van hite, éli az energiákat akkor nem fogja vissza magát a szegénységbe, és a “csúnyaságba”… hanem megéli a szépséget, örömöt….)

Magam részéről amennyire lehet igyekszem környezet- és egészségtudatos dolgokat előnyben részesíteni ( ez néha nem kevés munka és pénz, felkutatni, utána járni), a fodrászom külön fizet hogy a haj hulladékot és az aluminium fóliákat újrahasznosító cég begyűjtse… Annyi mindent lehet már.

A szépség változik. Más egy 14-24-34-44-54-64… évesnek. Megérkezünk magunkba. És továbbra is hiszek abban, hogy van egy belső szépség ami tud kifelé áradni. 
És vannak napok amikor lehet sminkelni, vagy nem – ha valaki meg pont nem szeretne.

Szeretem a szépséget. Benned. Bennem. 
És az összes többi más értéked, értékem.
Te hogy vagy ezzel?

Szeretettel,

Hajni

Az aktív Adventi Kalendárium a FB-on itt elérhető:
https://www.facebook.com/profi…
A Youtube-on pedig itt elérhető:
https://www.youtube.com/channe
Nyomtatható tracker

Programok

  • Light the light of LOVE in your heart!
    Spirál szertartás advent minőségében december 10 vasárnap 18:00 A spirál és spirál motívum évezredek óta él velünk és támogat minket a transzformációban. Advent időszakában, a 4 adventi minőséggel dolgozunk: HIT, REMÉNY, ÖRÖM, SZERETET, ezt járjuk be a spirálban és hívjuk segítségül a megújulásunkhoz. Egy gyönyörű szertartás amely feltölt lelkileg. Részletek itt
    Már csak 2 hely van!
    Exchange: 40 €
  • Planning and visioning 2024 Online workshop & free cyclical living workshop 6th January 2024 Saturday 18:00 + recording available 
    Early bird: 39 € until mid December
    Részletek itt
  • Visioning workshop + Spiral Ceremony: 65 € ( 79 € helyett)