FeelGood

Beléd van kódolva, a (női) lét része

Fújtál már lufit? ( Én utálok lufit fújni btw…) 

Van az a fázis, amikor érzed, hogy vékonyodik az anyag, ha tovább fújod akkor lehet hogy kipukkad.
A legtöbbször nem ez a cél, ugye, úgyhogy értelmesen megállunk és becsomózzuk a lufit.
Ha géppel fújjuk, akkor számolni kell pár lufi veszteséggel, gyorsabban, agresszívebben eljön  a határ és ha nincs gyakorlatunk benne, akkor túltoltuk. Vannak vékonyabb anyagú lufik és vannak vastagabb anyagúak is. Majd a lufi egy idő után leenged.

Te vagy a lufi. 🎈

Hol vékonyabb, hol vastagabb az idegrendszered.

Jó esetben ezt észre veszed és ennek megfelelően fújod magad. 
Jó esetben észreveszed, hogy mikor vékonyodik, mikor éred el a kritikus határt és nem tolod túl. 
Jó esetben, ha túl toltad, legközelebb megpróbálod óvatosabban.
Ha szteroidon fújod akkor észre veheted, hogy túl sok a veszteség, túl hangos és egy idő után túl hangos is.

Minden tágulás kivesz belőlünk, vékonyodik a bőrünk/ idegrendszerünk, ahhoz hogy ezt a tágulást integrálni tudjuk és ne pukkadjunk ki, organikusan egy visszahúzódás kell hogy kövesse. 

Tágulás lehet egy pörgős hét, egy új kihívás, egy interjú, munkahely váltás, gyerek szülés, kizökkenés a megszokottból, vizsga, utazás, ünneplés…. Tágulás amikor oda teszed magad, valamit tanulni kell, jobban látható vagy, valami újat csinálsz, átléped magad/ a határaid, új dolgot próbálsz, váratlan dolgokat kell menedzselned…..Bármi ami tágulást kér tőled valamilyen szinten. 

A tágulás jöhet belső indíttatásból és jöhet kívülről akár egy nem várt kihívásként ami a szokásánál többet kér Tőled.

Nap mint nap, hétről hétre valamilyen formában vagy minőségben benne vagyunk ebben a tágulásban. 
Attól függően hogy éppen milyen vastag az anyagunk ( az idegrendszerünk – mennyi kapacitásunk van) addig a pontig tudjuk fújni magunkat. 

Úgy ahogy a dagály után jön az apály, úgy jön a tágulás után a szűkülés az idegrendszer számára. 

A várandóságban a méh kitágul majd organikusan összeszűkül, a szülésben a szülőcsatorna kitágul majd összeszűkül, a szeretkezés alatt a hüvely befogad, tágul, majd rugalmasan visszaáll. 
( Sőt a pénisz is erektál és visszaáll a nyugalmi állapotába! )

A női természet organikus része a TÁGULÁS és SZŰKÜLÉS.

Az idegrendszer természetes része a TÁGULÁS és SZŰKÜLÉS. 
( Expansion – contraction)

És mégis ennek az utóbbi fázisnak nehezen tudunk teret adni, pedig a testünk és idegrendszerünk organikus, vitális része.

Van egy ( rossz) hírem: a rendszer nem fogja neked tálcán ajánlani, reklámozni, ne adj isten támogatni a szűkülés – visszahúzódás fázisát. Sok víznek és könnynek kell még ahhoz elfolyni.

De saját magadnak tudatosíthatod és megtalálhatod azon formáit amik számodra elérhetőek, aztán a visszahúzódás lehetőségeit is lehet majd szép lassan tágítani. 

Sok olyat láttam, sőt magamon is tapasztaltam, amikor a visszahúzódásra a lehetőség meglenne, de magunknak nem tudjuk megengedni/ nem vesszük észre a lehetőséget/ nem tudjuk el-vagy befogadni. Úgyhogy talán ez lenne az első lépés, hogy elfogadjuk ezt, hogy ez nem egy nice to have ( jó ha van) hanem a testünk, lelkünk, elménk jogos igénye.

Egy biztos, van egy pont, egy kritikus határ, amikor már a tested vagy az idegrendszered nem jelez/kérdez többet, hanem pukkan, reszeteli magát, visszahúzódik.

Én most ezt a visszahúzódást vágyom egy visibility hét után és próbálok minden egyes pici visszahúzódási lehetőséggel élni.

Te éppen milyen fázisban vagy? 

Kívánok minél több nőt akik rá tudnak hangolódni saját organikus tágulás – szűkülés ritmusukra, hogy tanuljunk egymástól, adjunk engedélyt magunknak és másoknak erre !  

Kép: Pinterest Jon Bernie & oltárunk a vasárnapi workshopról

Szeretettel,

Hajni

Programok

  • Június : kérjetek! Van valami amit szeretnétek? 
  • 14. May vasárnap 2023 09:30-13:30/14:00 Szabad téma & Anyaság, Anya Állítás Workshop
    Szabad téma illetve
    Anyák napja alkalmából ismét az anyaság téma. A Te anyaságod, az anyukáddal való viszonyod, a család női felmenőihez kapcsolódó kérdés, anyóssal való viszony. Ha ezek a témák nem aktuálisak számodra, hozhatsz nyugodtan szabad témát! 
    Energia csere: állítás helyek beteltek, 45 € részvevőként
    Jelentkezni: kinehajni@gmail.com
  • 1 alkalmas egyéni coaching & mentoring illetve 5 alkalmas folyamat hogy kapcsolódj magaddal és azzal amit valóban szeretnél az életedben. Többet: itt tudsz róla olvasni