FeelGood

Tényleg több időre és pénzre van szükséged?

A ma reggeli gyaloglásomon megfogalmazódott bennem valami, ami persze egyáltalán nem új dolog. Angolul jött a folyam, úgyhogy megpróbálom valahogy érthetővé tenni magyarul is.

Amikor vannak eszközeink/ forrásaink (idő, pénz, szeretet), nagyobb a szabadságunk és nagyobb a felelőségünk is. 

Néha ez a nagyobb szabadság és felelősség félelmetes, riasztó, természetesen a tudatos szintjén még többért dolgozunk, aztán sokszor még azzal sem tudunk mit kezdeni ami valójában már a kezünkben/ életünkben van. 

Bekúszik a kudarctól való félelem, a bizonytalanság, a jól akarom/ kell csinálni és a (ön)bírálat ami sokszor vagy debilál vagy beködösíti a képet. Ezek aztán végül abban manifesztálódhatnak az életünkben, hogy megmaradunk a “nincs időm, túl sok dolgom van”, ” erre nincs pénzem”, mert ezt ismerjük és az identifikáció, azonosítás erős és biztonságot ad. 

Mondok egy példát:
Csak a Te gyerekkorodban, nem volt ennyiféle étel elérhető, ennyiféle édesség sem volt, és ennyiféle tartósítószer és adalékanyag áradat sem, nem is igazán gondolkodtunk azon, hogy valami egészséges – e. Mi csináltuk a málnaszörpöt, mi vágtuk a disznót, mi kopasztottuk a csirkét, mi ástuk ki a krumplit – min gondolkodtunk volna?? Volt vele kapcsolatunk, tudtuk honnan jön és mit teszünk bele.
Ma már attól lefagy az ember hogy egyáltalán ebben a bőségben mit ehet meg. Lelkiismeret furdalás nélkül mi jó a testemnek? a környezetnek? Több a forrásunk – de ugyanakkor egy nagyobb fokú bizonytalanság is jön a szabadság és felelősséggel hogy mit kezdünk ezzel. 
Anyáinknak és nagymamáinknak kevesebbet kellett beosztani, nem gondolkodtak ennyit, sok mindenre nem is volt lehetőségük és a forrásaik sem voltak olyan bőségesek. / És ezzel nem azt akarom mondani, hogy az jobb volt!/

Ugyanez igaz nagyon sok minden másra ( gyereknevelés, jó anyaság, jó feleség, karrier, én idő…..). 

Az idegrendszerünk még csak most tanulja, hogyan kezelje ezt az “áradatot” és eddig nem áll valami fényesen. De ez nem azt jelenti, hogy nem lehet ez jobb.
Az jut erről eszembe amit a mamáknak mondok a szülés utáni tornánál, hogy a baba súlya dinamikusabban fejlődik, mint ahogy az ő izomzatuk visszaerősödik, tehát be kell építeni önvédelmi/ gátvédelmi okos technikákat. 

Talán ugyanez igaz az idegrendszernél is, hogy amíg a fejlődése nem érte utól a világ fejlődését be kell építeni “önvédelmi”, kikapcsoló, biztonság jelelő technikákat.

Lehet az, hogy nem több időre / pénzre/ szeretetre van szükségünk?

Lehet az, hogy először a viszonyunkat “kell” gyógyítani/ átalakítani az idővel, pénzzel, szeretettel?


Lehet az, hogy nem a több és még a válasz, hanem a lassulás és meglévő helyreállítása amely alap lesz arra, hogy a többet valóban kezelni tudjuk?

Én ezen utóbbi kérdéseken munkálkodom magamban és a klienseimmel és nagyon rezonálok vele, a testem, elmém is rezonál vele.

12/12 portál van ma.

Hogy vagy Te ezzel?

Szeretettel,

Hajni

Programok

  • Itt találod az Adventi Kalendáriumot
  • Újévi Női Töltekező mini elvonulás 2023. január 1.
    A teremben: Avenue Paul Hymans 99, 1200 WSL
    Akár mikor is kezdődik neked az új év, annyiszor kezdheted újra ahányszor csak akarod, de a naptári év akkor is egy meghatározó évforduló. Arra invitállak hogy töltekezzünk együtt testben és lélekben. Kapcsolódunk önmagunkkal, egymással, a vágyainkkal, mit szeretnénk 2023ban. Kapcsolódunk a nőiességünkkel és méhünkkel. Mivel ez az alkalom mindenkinek lehetőséget biztosít az egyéni megnyilvánulásra, így az elvonulás végső gyakorlatai helyben dőlnek el és érződnek meg.  A következő elemek jelenhetnek meg: nyitó és záró kör, nyújtás, tánc, mantra, éneklés, meditáció, vizualizáció, szomatikus gyakorlatok, légző gyakorlatok, írás ( journaling), kártyák, ceremónia, energetikai gyakorlatok, coaching, lehetséges a 13. méh rítus átadása …. Az alap elemek melyek tartják a teret a nyitás, zárás, test munka, írás és méh meditáció.
    A mini elvonulás 4 óra hossza, pontos óra szerinti időpontját a résztvevőkkel fogom egyeztetni. Közben egy szünet gyümölcs, magokkal és teával. Energia csere: 85 €
    Ha úgy érzitek, hogy többre van igény akkor lehet egy egész napos 6 órás elvonulás, amely tágasabb teret és töltekezést tesz lehetővé. Ebben az esetben a nap közepén tápláló vegán étel: leves és desszert is biztosított. Energia csere: 115 € 
    Helyek limitáltak, kérlek jelezd részvételi szándékod minél hamarabb és hogy melyik opció áll hozzád közelebb!
    Ha szeretnél jönni, de nem vagy itt január 1-én kérlek jelezd és elindítok egy várólistát egy későbbi időponthoz még januárban!