FeelGood

Az egyik legfontosabb dolog az életemben

Ez tudatos szinten „csak” egy pár éve fogalmazódik meg bennem, hogy az integritás és autentikusság milyen fontos értékek az életemben. Ha jól visszagondolok, gyerekként is ott volt elég rendesen, csak akkor úgy volt megfogalmazva, hogy „Túl nagy az igazság érzeted!”.
Gyerekként sem volt velem könnyű, most sem az, még magamnak sem.

Minél tudatosabban látom, hogy az integritás és autentikusság fontos értékek számomra és ezek mentén szeretnék élni, annál többször látom, hogy ez hol nem működik az életemben, vagy még nem működik, hol nincs még hozzá bátorságom.
A másik, amit tanulok, hogy ezzel sok feszültséget tudok kelteni. Nem mindenkinek ezek az alapértékei és belőlem „csiszolatlanul” ösztönösen jönnek sokszor, és túl sokat tudok mutatni, néha még a kérdéseimmel is. Meg kell csiszolni. Értéknek lehet érték, de meg kell tanulni kezelni. Ezt pedig úgy lehet, hogy próbálkozom, szabadítom fel magam, esek-kelek.

Azt hiszem, ez bármelyik értékünkre igaz lehet. Felfedezzük, tudatosítjuk, elindulunk annak a mentén és csiszoljuk.

Az elmúlt időszakban ebben az elmélyedésben és csiszolásban 2 meghatározó élményem volt: egy könyv és a coach képzés.

A karácsonyi szünetben fejeztem be Martha Beck: The Way of INTEGRITY, finding the path to your true self című könyvét. Mostanra már a férjem is elolvasta. Uh, de nagyon jó!
Tényleg life saving, engem egy nehéz időszakon segített át és fordított át a felfogásomban sok mindent.
Aki egy kicsit is keres válaszokat önmagával kapcsolatban az életben, hajlandó tükröt állítani magának…
Dante Isteni színjátéka alapján írta meg Martha, a pokol rétegei, melyik réteg mi és hogyan jutunk ki belőle. Tele nagyon jó gyakorlatokkal.
A nők akiktől tanulhatunk sorozat 3. résztvevője ő lett volna, akit már egy ideje szerettem volna behozni.
Nem tudok róla, hogy a könyv magyar fordításban már megjelent-e, de angolul nagyon érdemes elolvasni, illetve várni rá magyarul.
Addig is itt van egy beszélgetés Marthaval és a könyvről: https://www.youtube.com/watch?v=-47p2z00V0o

Míg Martha könyve a bátorságban, önmagunk vállalásában, felfedezésében segít, addig a coaching képzés inkább a csiszolásban segít és abban, hogy ezeket az értékeket hogyan vigyem pozitívan a munkámban. Hátralépni, hallgatni, ráhangolódni, a jó kérdéseket kérdezni, jelen lenni.
Oh, boy! Hagy ne mondjam, hogy ezek a magánéletemben mindig minimum 2 lépéssel hátrébb vannak. 😊
Tudtam, éreztem, hogy valami hiányzik, illetve hogy készen állok a következő lépésre és ez teljes mértékben beigazolódott és hajlandó vagyok tanulni.
Ezt a családállítás képzésen is elég komolyan éreztük, láttuk és megértettük, hogy akkor tudsz másoknak segíteni, ha te magad is átdolgozod, amit csak lehet. Nem lehet megtanulni a leckéket anélkül, hogy csinálnád, tapasztalnád, átélnéd. Végig kell „gyűrnöd” magad a saját változásodon, vakfoltjaidon, berögződéseiden, ami elérhető számodra. Ez az autentikus út. És ehhez az is hozzá tartozik, hogy nincs olyan pont amikor készen vagy. Amikor már mindent helyére tettél az életedben… Nem. Ez annyit jelent, hogy van tapasztalatod, átélted a munkát/ folyamatot, gyakoroltad.  Hál istennek emberek maradunk, és az út ott áll előttünk amíg élünk. Melyik a te legfontosabb értéked, amely vezet az életben? Hol van a listádon az integritás vagy autentikusság? Fontos számodra?

Pároknak pedig február és március folyamán:

Connect & Play Couple’s Yoga, Embodiment and Sensory Session

További részletek itt