FeelGood

2022 mantra

Nagyon vártuk már, hogy egy új év kezdődjön, nem?

Én igen. Emlékszem, hogy tavaly még az újévbe is olyan nehezen érkeztem bele és számomra ez egy nehéz év is volt sok szinten. Most viszont nagyon készen álltam az újrakezdésre, nem olyan „felejtsük el és lépjünk már túl” szinten, hanem mint egy elrugaszkodási felszín a megújulásra.


Mint ahogy minden egyes gyermek születésével remény és várakozás érkezik, így van ez az újévvel is.

A csapból is az újévi fogadalmak, tervezés folyik, úgyhogy én most nem fogok erről írni, hanem a mantrámat hoztam. (Akit érdekelt, az már úgy is volt nálam tervezési workshopon😊)

Az én mantrám 2022-re: Elég vagyok. I am enough.

Ez nem azt jelenti, hogy nem akarok fejlődni. Haj, dehogynem (coaching képzés közepén, halló!), csak nem abból a motivációból, hogy nem vagyok elég, vagy bizonyítanom kell valamit.
Érzem, hogy ebben az is benne van, hogy elkezdtem a B oldalt (40 év).
Azt 2021 nagyon megmutatta, hogy mindenkinek nem tudok megfelelni, de ha már magammal sem vagyok békében, vagy nem tudok a saját belső hangomra figyelni és aszerint menni, akkor az nehéz.
Ezenkívül a coaching képzésen is annyi mindent tanulok és gyakorlok, hogy ez újabb szint-lépéseket tesz lehetővé és követel meg.
És nem utolsó sorban annyi, de annyi különböző élettörténetet ismerek meg, amely mindig önreflexió, alázat, nyitottság, elfogadás és tisztelet felé visz.

Elég vagyok. Vagy soha nem leszek elég magamnak vagy másoknak. Néha meg túl sok vagyok.

És azt is tudom, hogy írtam már erről, de úgy érzem, hogy annyira fontos ez.
Azt szeretném, hogy egyre mélyebb és mélyebb szinten egyénileg és kollektíven megélnénk ezt, főleg mi Nők!
Anya sapka, Munkaerő sapka, Feleség sapka, Barát sapka, Anyám lánya sapka…
Sapkák milliója, szerepek áradata. Néha olyan gyorsan kell sapkát cserélnünk, hogy még időnk sincs beleérkezni.
Néha meg úgy bele jövünk a sapka cserélgetésbe, hogy észre sem vesszük, hogy nem is kellene cserélni, lehetne pihenni, de már fel sem fogjuk.
Van aki úgy érzi, hogy nincs elég sapkája.
Néha rajtunk marad egy sapka, és rossz helyen próbálkozunk vele, egyre keményebben.
És este belerogyunk az ágyba, rohadtul melege van a fejünknek, mert legalább 10 sapka rajta van. Rájövünk, hogy ezért nem hallottuk a másikat és talán le kellett volna venni.
Ezt a harcot nem lehet megnyerni. Itt nincsenek győztesek, csak vesztesek.
Ebből csak kiszállni lehet. Szép finoman, tudatosítással, trauma-munkával, idegrendszer gyógyítással, döntéssel. 
Néhány sapkát visszaadni, levetni, kidobni, elengedni, kényelmesebb után nézni. Én 2022-ben sapka cserékben vagyok. Fejezet cserékben. Elég. Elég vagyok.

Végre érzem, hogy kezd belém visszatérni az erő, a tőlem megszokott lendület (már hiányzott) és jövő héten az új programok egy részét már hozom is.

Mi a te mantrád 2022re? Mit szeretnél behívni az életedbe?