FeelGood

Miről szól ez az időszak?

Mi itt Belgiumban kezdjük a „karantén” harmadik hetét. Az első két hét egy adaptációs időszak volt, elkezdtünk újra rendeződni.
Én a második hét végére egy-két rutinomat már vissza tudtam venni és végre vasárnap pihenni.
Az egyik rutinom, hogy vasárnap nincs közösségi média, telefon nézegetés. Digitális detox amennyire lehet. Persze hallgatok zenét, lehet egy mozidélután, most is egy picit dolgoztam előre, de a szokásos hírfolyamból, létből kikapcsoltam. Ez az egyik része az én határaimnak.
Múlt héten írtam arról, hogy teljesen ok, ha nem vagy motivált és kreatív. A legtöbb ember számára ez nem a kreativitás, alkotás időszaka hanem a GYÓGYULÁSÉ. Ha már valami építő folyamat felé szeretnék menni akkor az a gyógyulás. (Persze az is teljesen lehetséges és rendben van ha a túlélésig jutunk. Van ilyen.) 
Két domináns jelenségre, illetve működési mechanizmusra szeretném felhívni a figyelmed.
Az egyik ilyen, amikor valaki még nem került összhangba a határaival a munkahelyén vagy az állása nem teszi ezt lehetővé (és még nem hagyta ott). Most ebben az időszakban otthon sokkal nyugodtabb. Nincs fizikai kontakt, nincs face to face, felborult a rendszer, kinek mi ad könnyebbséget. Az állam és a törvények tartják a határainkat, védenek, mint egy burokban tartanak otthon. (Ettől még lehet sok a munka, lehet hogy összefolyik a személyes élettel, de mondjuk nincs görcs a gyomromban hogy megint XY-nal kell találkoznom.)
A másik ilyen, amikor elemi erővel törnek fel a régmúlt sebei, esetleg rossz működési mechanizmusok, dinamikák újra triggelődnek, lezártnak hitt problémák feltépődnek. Regresszió indul el a bezártságtól, vagy attól hogy más mondja meg hogy mi van, vagy az egész mindentől, kiszámíthatatlanságtól… Ez az ember nyilván nem nyugodtabb lesz ebben az időszakban, hanem feszült, ingerült, szorongó, reaktív…
Ezen kettő dolog kombinációja is létezik persze és még sok más variáció, csak egyszerűsíteni akartam.
Én inkább a második csoportba tartozom, ha a szívemre teszem a kezem.
Akármelyik működési mechanizmusba is tartozunk, a döntés a kezünkben van, hogy felhasználjuk-e azt az időszakot a gyógyulásra, elfogadásra.
Azt tapasztalom, hogy ebben a gyógyulási folyamatban az egyik fontos elem a HATÁRAINK (boundaries) megismerése és kifejezése.
Egy ilyen programon dolgozom most, remélhetőleg még a héten elkészülök vele.
Ha úgy érzed kell dolgozni a határaidon mind a személyes mind a munkahelyi fronton, figyeld és küldöm a részleteket.

Addig is a heti közösségi, ingyenes programok. Szeretettel várunk Titeket! 😊

Mini jóga 0-4 éves gyerekeknek (10 perc) csütörtökön április 2 10:00

Jóga 5-12 éves gyerekeknek (20 perc) csütörtökön április 2 14:00

Hétzáró közös élő relaxáció (15 perc) szombaton április 4 20:30